HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Bomann CB566 kenyérsütő bordásszíj csere. Lépésről lépésre.

2014.09.08. 04:29 konyak

A kenyérsütő tipikus hibája, amikor a motor zúg, és a lapát nem forog, hogy az fogazott meghajtószíj, az ékszíj ment tönkre. Elöregszik, vagy csak egyszerűen elszakad. Ezt házilag is könnyen ki lehet cserélni. Az alábbi bemutató lépsről lépésre bemutatja a menetét.

2014-09-08- 3-41-48.jpg
Szerelés előtti kellékek.

Speciális fejű csavarhúzó

Hosszú szárú csillagcsavarhúzó, lehetőleg mágneses

Rövid szárú csillagcsavarhúzó

Bordásszíj a Bomann CB566 kenyérsütőhöz.



Elsőként áramtalanítsa a készüléket, aztán vegye ki az üstöt, szórja ki az esetleges  morzsákat a gépből. Aztán csavarozza ki az alján lévő csavarokat. A gumilábak alatt nincs csavar, azt hagyja békén.
Itt lesz található a kettő speciális fejű csavar , amit  egyszerű csavarhúzóval nem lehet kitekerni. 
001.jpg

Aztán a kenyérsütő belsejéből kell kicsavarozni a palást alján a csavarokat , és a fűtőszálnál csak azt, ami paláshoz rögzíti. A cekász tövénél a csavar maradjon. Itt lehet szenvedni, ha a csavarok be vannak rohadva, de előbb utóbb ki kell jönnie az összes csavarnak.  Nagy segítság a hosszúszárú csavarhúzó, amivel a fűtőszál mellett elérhető a csavart.
A rövid szárú pedig a fűtést rögzítő csavarhoz kell, ami befér keresztbe a kenyérsütő belsejébe.

002.jpg
Ezután a kenyérsütőt csavarhúzóval szét lehet pattintani, a kenyérsütő teteje eltávolítható. A kezelőpanel csatlakozóját a vezérlőpanelból ki kell húzni. Visszadugni a csatlakozót csak egyféleképp lehet, két bevágás segíti a helyes pozícióban bedugni majd összeszerelésnél.

003.jpg
Most már csak a kenyérsütő gép alján lévő csavarokat kell kitekerni, ami a fém alaplapot a az aljhoz rögzítik. A motor és apanel közt is van elbújva csavar, mind ki kell szedni, de addig úgysem fogja elengedni egymást a két rész..

004.jpg
Rögtön láthatóvá válik a hiba, a szíj gumi része szinte elporladt, a benne lévő merevítő madzag pedig feltekeredett a motor tengelyén lévő kis fogaskerékre. Most következik az alapos tisztítás, a két fogaskerék fogai közül a rárakódott koszt, ékszíj maradványt el kell távolítani. Általában meg lehet menteni a kisebb fogaskereket is egy alapos pucolással, de ha nem akkor itt lehet venni Kenyérsütő motortengelyre fogaskerék 

005.jpg006.jpg

007.jpg008.jpg
A tisztítás után már csak a megfelelő méretű ékszíj felhelyezése van hátra, és az összeszerelése a gépnek.
Kész is a művelet, egy fél óra alatt meg lehet csinálni.

010.jpg
 

Szólj hozzá!

Címkék: ékszíj kenyérsütő ékszíj kenyérsütőgép alkatrész bordászíj csere kenyér sütő alkatrész kenyérsütő fogasszíj

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr396679383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása