HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A víz elkészítése kávégépeknél.

2011.09.28. 12:39 konyak

. . . A cikkben a víz elkészítését mutatjuk be Önnek a kávégépeknél.
A közismert eszpresszó gépek két típusra oszthatók:
Az egyik a vízet egy nyomásálló tartályban melegíti fûtőtesttel vagy boilerral együtt. A felforralt víz hatására keletkező gőz 2 -4 bar nyomású és egy kávészûrőn keresztül préselődik át. Ezt a módszert használják pl. a Phillips Senso gépek. A másik módszer szerint a víz egy átfutó hevítőn keresztül forralható fel, amit aztán egy szivattyú nyom az őrölt kávéba. A gép a víz hőmérsékletét elektronikus szabályozással 95°C és 115°C között tartja, a szivattyú pedig 15 bar nyomással továbbítja a felforralt vízet az őrölt kávéba. A szivattyú és a vízhőmérséklet közötti kombináció lehetővé teszi az íz- és aromaanyagok felvételét, a kávé keserû anyagainak felvétele nélkül. A Jura, Saeco, DeLonghi, Gaggia, Siemens, AEG stb. gyártmányú automatikus gépek minden egyes munkalépését egy mikroprocesszor vezérli automatikusan. A felhasználónak csupán a kávémennyiséget, a kávé erősségét és a babőrlés erősségét kell meghatároznia, mielőtt a gép magától elvégezne mindent. Ehhez természetesen nagy jelentőséggel bírnak az érzékelők, kapcsolók és szabályzók.
Egy ilyen gép javításához számos előzetes megfontolást figyelembe kell venni. Számos készülék esetén - sztenderd gépeknél LED segítségével, minőségi gépeknél kijelzőről leolvasható szöveg formájában - a hiba már előzetesen meghatározható. Továbbá a mikroprocesszoron keresztül történik a kávémennyiség kiszámolása is, továbbá X csészényi adag után ki kell tisztítani a gépet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr483262464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása