HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A háztartási-gép tartozékokról...

2010.10.25. 16:31 konyak

 Borotva alkatrészek, porzsákok, fogkefe fejek elektromos fogkefékhez, eszpresszó- és kávégépekhez való vízkőoldó tabletták, tisztító- és ápolószerek - egyszóval “tartozékok”.

Nagyon fontos helyet foglalnak el a termékpiacon. A kereskedelem számára különösen örvendetes az a tény, hogy a modern fogyasztó a nagyértékű termékeket ismét a szakkereskedésekben keresi. A diszkont áruházakban túl nagy a választék és ezért fennáll az a veszély, hogy nem olyan terméket választ a vásárló, amilyet valójában szeretne. Digitalizált világunkban a szakértelem iránti igény és a választás felelőssége téríti vissza a vevőket egyre inkább a szakkereskedésekhez. Az aktív szakkereskedők pontosan tudják, hogyan lehet pénzt keresni a tartozékokkal. A tartozékok úgynevezett konzultáció igényes termékek, de a hipermarketek, diszkontok ezt csak ritkán veszik figyelembe. Más termékekkel összehasonlítva nagyobb az árrésük és ritkábban fordul elő reklamáció.

 

A fogyasztó elvárja, hogy a megvásárolt termék kifogástalan minőségű legyen, függetlenül attól, hogy ez a termék egy mosógép, egy elektromos borotva vagy egy üvegkerámia tisztító folyadék-e, amelyet a tűzhelyéhez vásárol. A vásárlók “minőség tudatossá” váltak és egyre inkább a kifogástalan minőségű termékeket választják, függetlenül annak árától és a márkanévtől. Továbbá meghatározó számukra a termékhez járó szervíz szolgáltatások minősége is. A szakkereskedések éppen ebből a vevői magatartásból profitálhatnak!
Csak egy szakkereskedés képes arra, hogy a vevők minden igényét kielégítse: szaktudás, vonzó légkör, precíz termék bemutatás, testre szabott, teljes körű és jó minőségű kiegészítő- és alkatrész választék. Ezeken felül a vevő csak itt számíthat hosszú távú és megbízható ügyfél kapcsolatra és csak egy ilyen üzletben bízhat meg teljes mértékben A szórakoztató elektronikai piac 2009. második negyedévében visszaesést mutatott,  de az elektromos kisgépek mindeddig ellenálltak a válságnak. A 2. negyedévben az elektromos kisgépek 6,6 százalékos növekedéssel büszkélkedhet¬nek. A fogyasztók mindenben bíznak, ami valamit is tesz a környezetért, ami wellness, aminek szerepe van a tudatos életstílusban, és ami a jó ízlést képviseli. Ez az oka annak, hogy az eszpresszó automaták eladása mind darabszámban, mind értékben jelentősen megemelkedett.
Nőtt az epilátorok, a test borotvák, az elektromos fogkefék és a kézi porszívók eladása is. Bármelyik termékcsoporthoz megéri alkatrészeket és kiegészítőket 2010-ben az energia és az időtakarékosság szempontjai állnak a középpontban. Ilyenek például az indukciós főzőlapok, a párolóberendezések, a gőzös vasalóállo¬mások és az olyan termékeket, mint a gőzüzemű - új kifejezéssel: steam- technológiát alkalmazó - mosó-, szárító- és mosogatógépek. A Side-by-Side hűtők eladása is emelkedett.
A világítás szektorban az energiatakarékos lámpák és a wellness lámpák nyerték meg a versenyt. Ez hatalmas paicot jelent a szakkereskedelem számára, ugyanakkor ebben az ágazatban elengedhetetlenül fontos a vonzó termék prezentáció. A vevőket elsősorban azok a termékek érdeklik, amelyeket integrálni tudnak a saját lakókörnyezetükbe. A műszaki tartozékok kompetens, tiszta és átlátható prezentálása a szaküzletek számára felér egy valódi belépőkártyával: a jó prezentáció - fél eladás.
 
Összefoglalás:  A tartozék kereskedelem az elektromos szakkereskedelem húzóágazata! Aktív marketing tevékenységgel elérhető, hogy minden egyes eladott készülék újabb eladásokat vonjon maga után. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy az eladó puhatolja ki a vevő szándékait és kész legyen arra, hogy teljesítse a vevő igényeit. Hozza szóba vevőinek a tartozékokat és ajánlja fel ezeket, mint valós megoldást az esetlegesen felmerülő problémákra. A vonzó profitráta és a kis helyigény miatt jelentős bevételre lehet szert tenni a tartozékok forgalmazásában. A jó tartozék kínálat növeli az üzlet látoga¬tottságát, a gyakori látogatottság pedig további eladások forrása lehet.
 
Az összes márkás háztarásigép gyártó termékeihez tartozékot, aélatrészt itt rendelhet:

Háztartási alkatrészek és tartozékok online rendelése
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr292397761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása