HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A durgol® swiss espresso® vízkőtlenítő

2010.10.21. 09:23 konyak

A durgol® swiss espresso® speciális vízkőoldó tetszőleges márkájú kiváló minőségű kávéfőzőgépekhez használható.  Automata és félautomata gépekhez, kávépárnás és-kapszulás kávéfőzőkhöz, valamint szitatartós és dugattyús gépekhez egyaránt használható.
 

A durgol® swiss espresso® vízkőtlenítő  használatával hagyományos filteres kávéfőzők és vízforralók is problémamentesen vízkőteleníthetők. A durgol® swiss espresso® nagy hatékonyságú, egyszerűen és biztonságosan kezelhető, ezáltal könnyedén és gyorsan, hosszas hatóidő nélkül elvégezhető vele a vízkőtelenítés.
Rendszeres használatával biztosítható a kávéfőző gép optimális minősége, és a speciális összetételű védőanyag pedig meghosszabbítja a készülék élettartamát. A durgol® swiss espresso® nem hagy hátra lerakódásokat. A gép a vízkőtelenítés és az azt követő öblítés után megfelel az élelmiszer-biztonsági előírásoknak. A Durgol® swiss espresso® az interneten is megvásárolható, egy csomagban két darab, egyenként 125 ml-es adag található. Egy adag egy teljes vízkőtelenítéshez elegendő.  

Hasznos tudnivalók

Mi a vízkő?
A csapvíz egy oldat, amely gázokat (pl. széndioxidot), ásványi sókat és szennyező anyagokat is tartalmaz. A csapvíz keménységét a kálcium-hidrogén-karbonát ( Ca(HCO3)2 ) és a magnézium-hidrogén-karbonát ( Mg(HCO3)2 ) ionok okozzák. A hőmérsékletemelkedéssel a hidrogén-karbonátok vízoldhatósága csökken. Forralással (gőzpároló készülékekben, kávéfőző gépekben, vízmelegítőkben) ugyanis a hidrogén-karbonátokból eltávozik a szén-dioxid, így a forralóüst (bojler) oldalán pikkelyes lerakódás, azaz vízkő keletkezik. A vízkő nagyrészt kálcium-karbonátot tartalmaz

Miért kell vízkőteleníteni a kávéfőző gépet?
A vízkőlerakodások csökkenthetik a kávé minőségét és a készülék élettartamát. A vízkőlerakódások csökkenthetik a hőátadást és evvel nő az elkészítési idő, ami rontja a kávé minőségét. A vízkő mennyisége folyamatosan nő, ami megrongálhatja a készülék fűtőelemét, valamint korróziót idézhet elő. Ez e készülék meghibásodásához vezet. A vízkövesedés miatt a kávéfőző készülék több energiát fogyaszt, ami a környezetvédelemre is hatással van.
Az elkészített kávé minőségéért és a kávéfőző készülék élettartamáért fontos a rendszeres vízkő- mentesítés.


Mi várható el egy jó vízkőoldótól?
A savtartalma miatt a vízkövet feloldja. A vízkőoldó hatékonysága függ a benne lévő savas összetevőktől. A kémiai reakció intenzitását a buborékképződés jelzi. Az ideális készítmény használattal garantálja a gyors és alapos vízkőoldást és a készüléknek, megfelelő védelmet nyújt. Miért ne használjon citromsavat, vagy ecetet a vízkőoldáshoz? Citromsavas vízkőoldó maradéka dugulást okoz a készülékben. Eltömi a szelepeket, csöveket, rongálhatja a szivattyúkat. A mészkő darabkák letapadhatnak a citromsav maradékával. Ezen kívül a citromsav oldhatatlan réteget képezhet, egyfajta védőbevonattal ellátva a lerakódott vízkövet. A citromsav 10-szer lassabban oldja a vízkövet, mint a durgol® swiss espresso®. Az ecetsavnak kellemetlen szaga van és befolyásolja az kávé ízét és rontja a minőségét. A készülékek anyaga megőrizheti az ecet maradékát. Egyes műanyagokat meg is rongálhat.
Az ecetsav és a citromsav (> 10x) lassabban oldja a vízkövet, mint a durgol® swiss espresso® vízkőtlenítő.

Mikor kell a kávéfőző készüléket vízkőteleníteni?
Rendszeresen kell vízkőteleníteni, ha a készüléknek szüksége van rá. A helyi vízkeménységet tesztcsíkkal (nem tartozék), vagy a vízszolgáltatótól lehet megtudni. A készüléket így be tudja állítani. Néhány kávéfőzőt az eladáskor, vagy az üzembe helyezéskor beállítanak a vízkeménységnek megfelelően, ami ekkor időben jelezi (kijelzéssel) a vízkő-mentesítés idejét. A legtöbb kávéfőző gépet elláttak vízkőmentesítő programmal. Néhány program blokkolhatja is a készüléket, ha többszöri jelzés után nem vízkőtelenítik. Olvassa el a készüléke használati útmutatóját, ami magyarázatot ad a készüléke kijelzéseire. Ha a gépnek nincs vízkőtelenítés-kijelzője: végezzen vízkőtelenítést, amint a gép működése lassabbá vagy szabálytalanná válik, vagy ha csökken a habosítás (a tejhabkészítés) minősége.

 

A durgol® swiss espresso® vízkőoldót itt vásárolhatja meg:
durgol vízkőtlenítő rendelés


 
 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr62387870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása