HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Tippek kenyérsütő javításhoz.

2015.11.17. 11:24 konyak

Sok ember ma már nem javíttat, nem javít, kidobja a régit, és vesz egy új kenyérsütőt. Nincs is evvel semmi baj, a de sok ember ragaszkodik a régihez, megszokta a régi kenyeret, tudja a programozást, kikísérletezte már a saját gépén, hogy a legfinomabb a kenyér. Az újnál mindez kezdődik elölről.  Szóval sokszor érdemes picit a javításra is áldozni, hogy a megszokott kenyér kerüljön az asztalra,

A kenyérsütők viszonylag egyszerűbb szerkezetek, fő részei: Burkolat, palást, üst, lapát, motor, fogasszíj, fogaskerekek, meghajtó egység/ kuplung, kijelző, vezérlőpanel, érzékelők.
Leggyakoribb hibalehetőség, hogy a lapát elveszik. Általában benne marad a kenyérben, az kiszárad, és megy a kukába a régi kenyérrel együtt.
Kenyérsütőnek a lapát pótlásáról itt lehet érdeklődni: Kenyérsütőgép keverőlapátok

A kenyérsütő-üst  vagy más néven sütőforma  is elöregedhet. Teflon bevonata elkopik, a szigetelés elöregszik alul, és ereszteni kezd. A gyártók nem adnak külön szigetelést, komplett lehet a sütőformát cserélni. Persze a neten/youtube-on találni ügyes barkácsolókat, szakikat akik nekiállnak kenyérsütő-sütő tömítést, perselyt cserélni. Akinek van hozzá, tehetsége, ideje, az tegye azt. A legtöbb embernek a legegyszerűbb egy új kenyérsütő üst beszerzése.

 A harmadik az ékszíj, meghajtószíj. Nagy hőmérséklet különbségnek, és terhelésnek van kitéve. Pár év alatt 2015-11-17_11-24-16.jpgelöregszik. Jellemző hiba, ha a motor zúg, de nem forog a lapát. Sok kenyérsütőnek csak az alját kell lekapni hozzá, és cserélhető a szíj, ez az egyszerűbb eset. A többi kenyérsütőt jobban szét kell kapni, úgy lehet csak a szíjhoz hozzáférni. Azonban ez sem ördöngösség, leírás is van a neten
Egy lapátos kenyérsütő szétszerelése

Két lapátos kenyérsütő szétszerelése


Sok kenyérsütőt speciális csavarral látnak el, ehhez lehet rendelni csavarhúzót: Csavarhúzó kenyérsütő szétszedéshez  , vagy az is megoldás, ha egy meglévő csavarhúzót feláldozunk, és tűreszelővel vájatot reszelünk az élbe.

Kenyérsütő ékszíj vásárlás

Más elektromos hibáknál, vigyük háztartásigép szervizbe akészüléket

2 komment

Címkék: tipp javítás csere ékszíj kenyérsütő fogasszíj

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr858085814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penumbra1984 2015.11.17. 20:10:50

Érdemes ezt is ellenőrizni, mert sokszor elhajtják az embert az alkatrész szaküzletből, mondván, hogy nincs az a típushoz már alkatrész, közben van, csak nem tudják, hogy mi mivel csereszabatos.
breadmakerbelts.info/
Az ékszíjak számozása: pl.: 80S3M537; 80: ez a szélesség (8mm), 3: 3 mm a bordák távolsága, 537: ennyi mm a szíj hossza.
Ezt le lehet mérni egy darab cérnával segítségével, ha szétszakadt a korábbi.
Ha tudjuk a nekünk kellő ékszíj számkombinációját, könnyebb beszerezni, mint típus alapján, mert a hazai kereskedők lusták adatbázist építeni a csereszabatos alkatrészekből, netán utánanézni ezeknek a dolgoknak, kényelmesebb elhajtani az ügyfelet, vegyen másik gépet.
süti beállítások módosítása