HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Mini robotokkal takarító készülék győzött a Design Lab versenyen

2013.10.29. 09:23 konyak

Design_Lab_20_2013_brief.jpg

Az idei Electrolux Design Lab versenyen több mint 1700 pályázó mutatta be elképzelését arról, hogy a jövőbeli otthonokban milyen eszközök segítenek főzni, takarítani, és megtisztítani a lakás levegőjét. A 8 legjobb versenyző az október 16-ai stockholmi döntőn mutatta be tervét a zsűrinek. Az első helyezést mind a zsűri, mind a közönség szavazata szerint a repülő mini robotokkal takarító Mab koncepció érdemelte ki.

A Design Lab 2013 leginspirálóbb pályaművei

Az 1. helyezett koncepció, a Mab, repülő mini robotok egész seregével takarítja ki a lakást. Működését a méhek mozgása ihlette. A természetben fellelhető csoportos intelligenciát és együttműködést felhasználva csökkenti a napi takarítással töltött időt. Az apró robotok végigpásztázzák a lakást, majd folyadékcseppek segítségével csapdába ejtik a szennyeződéseket.

A verseny 2. helyezettje az Atomium 3D ételnyomtató lett, amely a gyermeki játékosság és kreativitás segítségével nevel az egészséges életmódra. A gyerekek miután lerajzolták az ételt, megmutatják a készüléknek és a 3D nyomtató már készíti is az egészséges összetevőkből álló finom falatokat.

A 3. helyezést a Breathing Wall falra rögzíthető légtisztító érdemelte ki, amely megoldás akár az otthonok építési folyamatára és az építőiparra is hatással lehet. A pulzáló légtisztító mozgását a hal kopoltyúja ihlette, és azt az érzetet kelti, mintha mozogna a fal, miközben a rendszer tisztítja a levegőt.Mab_221x170.jpg

Izgalmas évet zárt a Design Lab

A Design Lab verseny egyik célja, hogy évről évre teret adjon az új tehetségeknek. Gratulálunk minden pályázónak, hogy izgalmas és meglepő ötleteikkel megtették az első lépést dizájner karrierjük felé. Különösen gratulálunk a két legjobb magyar versenyzőnek: Csernátony Fanninak, aki SEAbreeze koncepciójával egészen a legjobb 20-ig jutott, illetve Söjtöry Szabolcsnak, akinek falra szerelhető HumiWash mosógép terve a legjobb 105 pályázat között szerepelt.

Hazai sikerek

A magyar dizájnerek a kezdetek óta nagy sikerrel vesznek részt a versenyen, melyre évente több, mint 1000 nevezés érkezik: 2003-ban Cosovan Tamás és Hosszú Gergely ( Magyar Iparművészeti Egyetem) felhasználóbarát-központúság kategóriában nyertek lehajtható főzőlap koncepciójukkal. 2007-ben Szabó Levente (MOME) megnyerte a versenyt E-wash elnevezésű pályaművével. 2008-ban Püspöki Apor (MOME) és Sáfrány Attila (MOME) bekerült a döntőbe a legjobb 8 közé. 2011-ben Miklósi Ádám (NYME, Alkalmazott Művészeti Intézet) bekerült a döntőbe a legjobb 10 közé. 2012-ben Szabó-Demény Ádám (Miskolci Egyetem) az elődöntő legjobb 80 pályázója között végzett. A Design Lab legfrissebb híreit nyomon követheti a www.electroluxdesignlab.com oldalon. (electrolux.hu)

Kapcsolódó: Electrolux tartozékok, alkatrészek

Szólj hozzá!

Címkék: alkatrész electrolux

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr435604294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása