Élelmiszerek tárolása a normáltérben
A hűtőszekrény megfelelő használatához az élelmiszerek megfelelő becsomagolása, a megfelelő hőmérsékletet beállítása és a higiéniai szabályok betartása is hozzátartozik, mert csak így biztosítható az élelmiszerek tárolásánál a megfelelő minőség.
• Az élelmiszereket megfelelően becsomagolva kell tárolni a normáltérben, hogy az ételek ne vehessék át a különféle szagokat és illatokat. Csomagolja műanyag fóliába (polietilén), alufóliába, zsírpapírba, stb., vagy feltétlenül fedővel lezárt edényekben, illetve zárt üvegekben tárolja őket.
• A normáltérbe való bepakolás előtt el kell távolítani az élelmiszerekről a vásárlást és szállítást könnyítő egységcsomagokat (pl. joghurt gyűjtőcsomagolás).
• Az élelmiszereket mindig úgy csomagolja be, hogy azok közvetlenül ne érintkezhessenek egymással (szagosodás és ízkeveredés miatt) és ugyanakkor ügyeljen arra is, hogy a levegő megfelelő módon cirkulálhasson a normáltérben az élelmiszerek között.
• A normáltérben nem szabad semmiféle robbanékony, vagy gyúlékony anyagot tárolni.
• A magas alkoholtartalmú italokat csak szorosan lezárt üvegekben és mindig álló helyzetben kell tárolni.
• A bepakolt élelmiszereknek nem szabad a hátsó hűtőfallal érintkezni.
• A készülékbe való pakolás előtt az ételeket hagyni kell kihűlni.
• A friss és érzékeny élelmiszereket a készülék leghidegebb részén tárolja.
• Kerülje a hosszantartó és gyakori ajtónyitogatásokat.
• A hőfokszabályzó gombot olyan pozícióba állítsa, hogy biztosítva legyen a legalacsonyabb tárolás hőfok. A folyamatos működésnél vigyázzon azonban arra, hogy elkerülhető legyen az élelmiszerek megfagyása. A belső hőmérséklet méréséhez tegyen be az egyik tároló rekeszbe egy vízzel megtöltött poharat és állítson bele egy hőmérőt. Néhány óra elteltével ellenőrizheti a normáltérben kialakult hőmérsékletet.
• A citrom és narancslevekben lévő szerves oldat, valamint a vajakban lévő savak közvetlen érintkezése a készülék műanyag részeivel, vagy a szigeteléssel, idő előtti károsodást és elöregedést idézhet elő.
• A hűtőtérben érezhető kellemetlen szag a készülék nem megfelelő tisztaságát jelenti, vagy megromlott ételre utal. A kellemetlen szagokat úgy távolíthatja el a legegyszerűbben, ha a készülék tisztításánál néhány csepp ecetet tesz a vízbe és ezzel mossa tisztára a belső részeket.
• Ha Ön több napra elutazik, akkor minden romlandó élelmiszert pakoljon ki a normáltérből.
Kapcsolódó: Hűtőszekrény alkatrészek
Tanácsok a hűtőben tárolt ételek elhelyezéséről
2013.05.28. 18:26 konyak
Szólj hozzá!
Címkék: tippek tanácsok alkatrészek hűtőszekrény
A bejegyzés trackback címe:
https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr495330953
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.