HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Hogyan legyen a hűtőszekrény hosszú életű?

2012.03.20. 10:42 konyak

Tippek hűtőgépekhez. 

A legfontosabb:  A hűtőgép, fagyasztógép tisztántartásáról, karbantartásáról gondoskodhat a gyártó által mellékelt kezelési útmutató segítségével, viszont a hűtőgépjavításra ne vállalkozzon, mert egyrészt életveszélyes lehet, másrészt további károkat okozhat a hűtőgépben .

A hűtőgépet olyan helyre tegyük, ahol szilárd és egyenletes padozaton tud állni.

Ne legyen a közelében radiátor, padlófűtés, tűzhely, vagy más meleget árasztó test, nem érheti  közvetlen napsugárzás, és nem állítható rá más háztartási készülék (mikrohullámú sütő, kenyérpirító, stb.).  .

A hűtőszekrény hátoldala legalább 6-7 cm-re legyen a faltól, a megfelelő szellőzés miatt. A hűtőgép, illetve fagyasztószekrény oldalának is érdemes legalább 4-5 cm-re lenni a faltól, vagy bútoroktól.

Megfelelő időközönként olvasszuk le a hűtőgépet, fagyasztógépet! (Ha 5 mm-es vagy annál vastagabb jég rakódott már le)

A hűtőgép tisztításakor csak kifejezetten hűtőtisztításra fejlesztett szereket használjon.(Legideálisabb szódabikarbóna és meleg víz keverékét használni, valamint puha rongyot, kendőt)

Ne felejte el  hűtőgép ajtótömítéseit tisztán tartani (fél évenkénti tisztítás ajánlott)


Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket, ürítse ki annak tartalmát, húzza ki a hálózati csatlakozót és tisztítsa meg gondosan a készüléket. Hagyja nyitva az ajtókat, ekkor nem keletkezhet  a készülék  belsejében kellemetlen szag és penészesedés.  

Ételek és italok hűtése - A hűtőtérben végbemenő természetes légkeringés  miatt eltérő  hőmérsékletű zónák alakulnak ki,  amelyek más  és más  élelmiszerek tárolására  alkalmasak. Úgy kell tehát elhelyezni az élelmiszereket, hogy a levegő akadálytalanul keringhessen. A hidegebb zónák (amelyek például húsok, felvágottak,  kolbászáruk tárolására alkalmasak) a hűtőszekrény alsó részében helyezkednek el, közvetlenül a  zöldségtároló  dobozok fölött; a melegebb zónák ezzel szemben fölül és elöl találhatók, továbbá az ajtó polcainál (ideális hely vaj és kenhető sajtok tárolásához).  A hűtőtér  optimális kihasználása érdekében érdemes odafigyelni az alábbiakra:  

-  Ne tegyen be a készülékbe meleg italt vagy  párolgó folyadékot.  

-  Szagot árasztó vagy átvevő ételeket és folyadékokat kizárólag zárt edényben tegyen be a hűtőszekrénybe.  

-  Ne állítson műanyag palackban tárolt  étolajat  az ajtórekeszbe, mert megrepedhet a műanyagtárolásához a többször felhasználható alumínium vagy műanyag fóliák, de a fémből és üvegből készült edények is.   

 Hűtőszekrény alkatrészek, tartozékok lekérdezése

Szólj hozzá!

Címkék: samsung siemens panasonic lg indesit zanussi sharp whirlpool bosch liebherr miele candy ardo gorenje teka ariston fagor elektrolux beko aeg elektrolux

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr964327811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása