HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Pár szó a mosogatógépről

2011.06.09. 15:06 konyak

Először a háziasszony irtóztak tőle, mint kezdetben a mobiltelefontól, de mára háziasszonyok legkedvesebb barátja lett ez a háztartási gép, amit nem adnának el semmiért.
Régebben még luxusterméknek számított az ára miatt, ma pedig bárki beszerezhet otthonra egyet nem is olyan nagy befektetéssel. Ha utánaszámolunk, könnyen rájöhetünk, hogy nagyon hamar megtérül a kézi mosogatás által elfolyatott víz, és energiatakarékos mivoltuknak köszönhetően nem eszik az áramot sem.
A drágább darabok akár 10 literből is megoldanak egy-egy mosogatást, a legtöbb mosogatógép azonban 15-17 literből mossa tisztára edényeinket. Különböző hőfokok állíthatóak be rajta, olyan is, ami kézi mosogatásnál már égetné a kezet- ám így elpusztulnak a baktériumok.
A jó mosogatógép tehát kevés vizet és áramot fogyaszt, energiatakarékos, csendes üzemű. Sokan a mosogatógép-tabletták borsos ára miatt félnek a mosogatógéptől, de mindenkit megnyugodhat: ugyanannyiba kerül éves szinten, mint a folyékony mosogatószer kézi mosáshoz. Utóbbiból nem mindig a jó mennyiséget öntjük a szivacsra, a mosogatógép-tabletta viszont ki van adagolva precízen.
A mosogatógépek már különböző szélességben kaphatóak, sőt asztalra állítható fajta is van, ezért egy kisebb konyhába is helyet szoríthat neki aki kissebb konyával rendelkezik. Rengeteg programot tudnak már ezek a gépek, de nem feltétlenül használja ki mindenki ezeket a funkciókat.
Vásárlás előtt mindenképpen informálódjon a műszaki áruházakban, keressen az interneten. Azt is fontos tudni, hogy milyen a mosogatógép alkatrészellátása. Noname, kínai, egyes török márkákhoz soha nem fog kapni alkatrészt, pláne ha leketyeg a garanciaidő. Megbízható alkatrészellátással rendelkezik a Fagor, Bosch, Whirlpool, Electrolux, Siemens, AEG, Ariston, Amica, Candy, és Zanussi.
Alkatrészeket, tartozékokat az előbbi márkákhoz a következő linken vásárolhat:  Mosogatógép alkatrészek, tartozékok 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr412970633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása