A hagyományos sütőprogramoknál a forró levegő süti készre az ételeket. Sok étel azonban kiszárad, mire rendesen átsül. Ha egy kis gőzt is ad a forró levegőhöz, sokkal finomabbak és gusztábbak is lesznek az ételek. A leveles tészták, kelt tészták, piskóták, felfújtak szépen feljönnek, a kenyerek belül puhák, kívül ropogósak lesznek, és nem ragadnak rá a tepsire. Mindez mostantól csak egy gombnyomásra van a multifinkciós Electrolux PlusSteam sütőkben (EOA3454AOX, EOA3454AAX, EOB3454AOX).
Így működik
Mit tesz a páradús környezet?
Croissant-t, pitét, magos rozskenyereket és fehér kenyeret sütöttünk hagyományos multifunkciós sütőben és PlusSteam opcióval rendelkező sütőben (EOA3454AOX, EOA3454AAX, EOB3454AOX). Az alábbi képeken a bal oldalon látja a forró levegős sütőprogramon készült péksüteményt és pitét, a jobb oldalon pedig a PlusSteam sütőben készült párját. A különbség szemmel látható. A gőz miatt a tészta minden esetben sokkal lazább lett (magasabbra emelkedett), az étel jobban megpirult, és nem ragadt le. A PlusSteam programon készült péksütemények hamarabb elkészültek, és alacsonyabb hőmérsékleten sültek - így még az energiával is spóroltuk. S bár a képeken nem látszik, de finomabbak is lettek.
Sütőtepsi és sütőrács kapható a fenti sütőkhöz, ha elhasználódnak a sok kenyérsütésben..