HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A szénkefe nem csak egy széndarab...

2012.10.05. 09:13 konyak

Kohlebuersten-AEG-6.10184.jpgA háztartási gépekhez alkalmazandó szénkeféknek és szénkefe rendszereknek sajátos igényeket kell kielégíteniük az anyaguk és a formájuk tekintetében. A motorok egyre kisebbek és könnyebb súlyúak, miközben a fordulatszámuk egyre magasabb. A szakemberek különös hangsúlyt fektetnek az élettartam és a hatásfok folyamatos és állandó növelésére. A háztartási készülékekbe és a kézi szerszámokba beépített univerzális motorokhoz a nagyobb gyártók leginkább szén-grafit anyagokból készült szénkeféket használnak. Ezek sokoldalúan alkalmazhatók és a különböző problémák megoldására alkalmasak.
Előnyeik:
- nagy anyag szilárdság
- elektromos beégéssel szembeni stabilitás
- alacsony súrlódás, minimális kopás és jó öntisztuló képesség
Szén-grafit – a sokoldalúan alkalmazható anyag
A szén-grafit anyagú szénkefék nagyon alacsony ellenállással rendelkeznek: 35 - 3.000 μΩm közötti tartományban kaphatók. A tartósság növeléséhez a szénkeféket impregnálják.
Műgyanta kötésű grafit
A műgyanta kötésű grafit alapanyagból készült szénkefék működés közbeni súrlódása, kopása az alacsony fokútól a közepes szintig terjed, de a kommutátor felületéről le lehet csiszolni a létrejövő foltokat, anyagmaradványokat. A műgyanta kötésű grafitok nagyon jó csillapítási- és siklási tulajdonságokkal rendelkeznek, viszonylag magas elektromos terhelés és extra magas kerületi sebesség mellett is alkalmazhatók. Az elektrografit egy nagy tisztaságú és jó siklási tulajdonságokkal rendelkező anyag, ezért különösen alkalmas olyan megoldásokhoz, ahol nagy az áramerősség, de alacsony az üzemi feszültség .
Schunk szénkefék
Mindezen műszaki jellemzők és kiváló minőségű anyagok megtalálhatók a Schunk szénkefékben és keferendszerekben! A vállalkozást Ludwig Schunk és Karl Ebe alapította 1913-ban. Ma a Schunk a világ vezető márkája az univerzális- és a permanens mágneses motorokban alkalmazott szénkefék területén, 27 országban több, mint 60 telephellyel rendelkezik. A termékpaletta magába foglalja a mosógépekben, porszívókban, hűtőkben, hajszárítókban, borotvákban, valamint elektromos szerszámokban található elektromotorokhoz gyártott szénkeféket, mind professzionális, mind háztartási használatra. A vállalkozást a szénkefék gyártásában szerzett nagy tapasztalat jellemzi és emeli ki a gyártók közül. Sok esetben ehhez jön még a Schunk speciális fejlesztése: a két fél szénkeféből összeragasztott szénkefe, a rétegek között szigetelő réteggel ellátva, amely jelentős mértékben növeli az élettartamot. A mosógépekben levő szénkeféket impregnálják,azért, hogy a párától, gőztől és a vízszivárgástól a lehető legkisebb mértékben károsodjanak. Ezen kívül, ez a speciális impregnálás csökkenti a szikrázás okozta rádiós zavart.
A szénkefék hosszú élettartama - még nagy teljesítmény mellett is - a felhasznált anyagok kiváló minőségére vezethető vissza.
A Schunk szénkefék különleges tulajdonságai:
• magas fokú üzembiztonság
• hosszú élettartam
• alacsony rádiófrekvenciás zavar
• alacsony zajszint
• nagy hatásfok
Ezért bíznak a minőségi háztartásigép-, elektromos szerszám-, mini- és mikromotor gyártók már évtizedek óta a Schunk termékekben.

Háztartási alkatrészek, szénkefék 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr724821187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása