HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A porszívószó motorszűrőkről

2011.11.09. 09:29 konyak

A porszívók általában finomszűrővel, egy motorszűrővel, és a porzsák nélküli porszívók pedig egy porgyűjtő tartály szűrővel vannak szerelve. A porszívó kifogástalan működése érdekében ezeket a szűrőket rendszeresen időközönként tisztítani kell.
A levegő szívásához használt szűrőket évente legalább egyszer cserélni kell, vagy kimosni, de ez a tipustól függ, el kell olvasni porszívó használati utasítását!!
Három féle szívószűrő létezik:
1. mikrofilteres szűrők,
2. nem mosható HEPA-szűrők
3. mosható HEPA-szűrők.
A mikrofilteres szűrőket és a nem mosható HEPA-szűrőket nem lehet mosással tisztítani, ezeket ki kell cserélni, és a régit eldobni. A mosható HEPA-szűrőket a használati  útmutató utasításai szerint ki kell mosni. A használati útmutató nem a szűrőhöz lesz majd mellékelve, hanem a porszívó utasítását kell megnézni!
 

Ha a portartály tisztítása után a szívóerő csökken, akkor jött el az idő a levegőszűrő és motorszűrő tisztítására. Pár tanács:

• Vízzel mossa ki a levegőszűrőt.
• A szűrőket ne forró vízzel mossa ki.
• Árnyékos helyen mindkettő szűrőt teljesen szárítsa ki.

 A porszívó motorszűrőt a porzsák nélküli porszívókban akkor kell kicserélni, ha láthatóan elszennyeződött, vagy porzsákos porszívók esetén minden 5. porzsák-csere alkalmával. A motorszűrő általában  nem mosható, ezt ki kell cserélni egy újra!!! Például itt a LG 5231FI3768A porszívó motorszűrője a V-C7040/7050/7070/7062 porszívókhoz. Ezt például cserélni kell. 
Itt tudja megvenni: 
LG 5231FI3768A porszívó motorszűrő

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr913365264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása