HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Notebook fizikai zár, lopás ellen

2011.05.10. 11:07 konyak

Hordozható számítógépet egyre több helyre cipeljük magunkkal, akár munka, akár szórakozás céljából. Mi van akkor, ha az előadás szünetében nem akarjuk magunkkal cipelni a drága készüléket? Wc-re csak nem ülünk be laptoppal. Egyre többet hallani a kórházi lopásokról is. Kimegy a beteg egy vizsgálatra, és mire visszajön, már hűlt helye a laptopnak. Mi lehet a megoldás? Egyedül  a fizikai zár, hiszen hiába jelszavazzuk le a belépést, attól a drága hardwer eltűnik.. Maximum leformázza a tolvaj a merevlemezt. 
A legjobb megoldás a fizikai biztonsági zár. Persze ez sem 100%-os védelem, hisz elvághatja egy felkészült tolvaj az acélsodronyt, kitörheti, kiemelheti onnan ahova kötjök az eszközt (asztalláb stb..) és mé zártörő technikát is láthatunk a netről, ami valószínűleg kamu. WC-papír karton és szigszalag segítségével nyitja ki a zárat az ipse. 
Az alábbi két zár* elfogadható áron, és hatásos védelmet nyújt a tolvajok ellen, akik szünetben, iskolában, munkahelyen, kórházban, vagy utazásnál a mi laptopunkra pályáznak. 

Számzáros védelem laptophoz Kulcsos védelem laptophoz


   * A szabványos Kensington aljzatba illeszthető, mely a notebookok 99%-án, valamint számos TFT-monitoron, CPU-n, kivetítőn, nyomtatón, dokkolóállomáson, táblaszámítógépen és más egyéb eszközökön megtalálható
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr562892618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása