HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Mosogatógépek tisztítása, ápolása

2011.10.10. 15:19 konyak

 

Általános ápolási tanácsok a mosogatógéphez:
 

· Minden mosogatás után kötelező:
Minden mosogatás után zárja el a vízcsapot, és hagyja a mosogatógép ajtaját résnyire nyitva, hogy elkerülje a pára- vagy szagképződést a készülék belsejében. 

· Húzza ki a hálózati csatlakozót 
Tisztítás vagy karbantartás előtt mindig húzza ki a hálózati dugaszt az aljzatból. Ne kockáztasson.

· Ne használjon oldószert vagy súrolószert 
Soha ne tisztítsa a készülék külsejét és gumi részeit oldószerrel vagy súrolószerrel. Ehelyett csak törlőkendőt és meleg szappanos vizet használjon. A készülék belső felszínén lévő foltokat és nyomokat pici fehérecetet tartalmazó vízbe mártott törlőkendővel vagy mosogatógéphez való speciális tisztítószerrel távolítsa el.

· Nyaralás előtt 
Nyaralás vagy hosszabb távollét előtt futtasson le egy üres mosogatóprogramot, majd húzza ki a hálózati dugaszt az aljzatból, zárja el a vízcsapot és hagyja résnyire nyitva a mosogatógép ajtaját. Ez kíméli a tömítést és a készüléken belüli kellemetlen szagképződést is megakadályozza.

· Költözéskor 
Költözéskor a készüléket függőleges helyzetben szállítsa. Csak akkor fektesse a hátára, ha az mindenképpen szükséges.

 · Tömítések 
Részben a tömítésekben maradó ételmaradványok okozzák a kellemetlen szagképződést a készülék belsejében. Ezért tisztítsa rendszeresen a tömítéseket nedves  szivaccsal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr443291897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása