HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Önleolvasztós (No-Frost) hűtőgépek gyakori hibájának javítása

2011.08.08. 14:21 konyak

Az önleolvasztós rendszer (No-Frost) lényege, hogy a víz egy csövön lefolyik a kompesszor fölé egy párologtatóba, onnan pedig szépen elpárolog. A gond akkor jelentkezik, amikor a víz valami miatt nem találja meg a a helyes utat, és a hűtő belsejébe folyik, ezzel eláztatva az élelmiszereket.
Egy hűtő szétszerelése nem kis feladlat, hisz nem elég, kicsvarni a borítónál a csavarokat, az körben, még úgy le van szigetelve, hogy szakameber, vagy még az sem nagyon bontja  le.
Szerencsére van egy egyszerű megoldás a hiba elhárítására. A legtöbbször az elzáródást jégdugó okozza, pláne ha felül fagyasztós a hűtőszekrény.
Kézenfekvő a megoldás, olvasszuk le a jégdugót. Kihúzni a hűtőt, és várni. A trükk pedig csak most jön. Mivel a hűtő nagyon jól van szigetelve, nem elég egy éjszakára kihúzni a hálózati dugót a falból, hanem, legalább 2 napig hagyjuk így!
A meghízott jégdugó a szigetelt hűtőben igen lassan fog leolvadni, ehhez legalább 2 nap kell. Persze lehet gyorsítani meleg vizes lábossal, hajszárítóval, de ha valaki elutazik pár napra, akkor ez a legegyszerűbb megoldás.
Nem érdemes halogatni, mert ha a víz  a szigetelésbe talál utat magának, onnan semmi nem szárítja majd ki, és csak egy új hűtő a megoldás.  
 
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr903134035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monna 2015.11.20. 00:05:04

1. Csak a lyukat kell kitisztítani és máris lefolyik, sem szétszerelni nem kell, sem kihúzni.
2. Ez nem a No Frost rendszer, ott ugyanis nincs se víz, se lefolyó rész.

Ha a többi cikk is ilyen pontos, akkor innen inkább nem fogadok el tanácsot.

Ella Jelinek 2019.03.29. 21:34:08

Nekem eldugult a lefolyó rendszer.
Samsung hűtő, alul van a fagyasztó. A felső részben, az alsó felén a hátfalon van egy nyílás, amibel el tud folyni a leolvadó víz. Na most ez a lyuk eldugult - ugyanis nem folyik le a víz. Mindezt egy leolvasztás után tette /másfél napi tárva-nyitva ajtóval, takarítással.
Visszadugtuk és már nem folyik le - míg előtte ezzel nem volt gond.
Valami ötlet(e valakinek)?

cigánytó 2019.11.10. 16:57:05

Rendelkezem egy Liebherr No-Frost fagyasztó szekrénnyel. A hűtő-
gép legfelső fiókja felett található egy lenyitható ajtó-gondo-
lom szerelő ajtó lehet- állandóan jegesedik egy vékony résnél
ahol az ajtó a felső résszel találkozik.
Ugyancsak jég található a legalsó fiók alatt a tálcában.
Kérem segítségüket mi lehet a baj ? Tisztelettel:

evike31 2019.12.22. 07:27:40

Új (áprilisban vásárolt) no frostos alul fagyasztós gorenje kombinált hűtőm már másodjára csinálja, hogy nagyon kerepel. Ha már nem birom hallgatni kihúzom. Olyan mintha a ventillátor jégbe ütközne, de szerintem ilyennek nem szabadna történnie. Ha 2 napig áram nélkül van akkor megszünik a probléma.
süti beállítások módosítása