HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Mikrohullámú sütő általénos tisztítás, karbatarás. Tippek

2016.08.31. 08:20 konyak

2016-08-31_8-19-31.jpgTisztítás
Annak elkerülése érdekében, hogy szennyeződés halmozódjon fel a sütő belsejében, rendszeresen tisztítsa ki a sütőt. Minden esetben fordítson különös figyelmet az ajtóra, az ajtó szigetelésére, illetve a forgótányérra és a görgős gyűrűre. Ha az ajtó nem nyílik és csukódik be könnyedén, első lépésként ellenőrizze, hogy az ajtószigetelések nem szennyezettek-e. Egy szappanos vízbe mártott puha segítségével tisztítsa meg a sütő belső és külső oldalait. Öblítse le, majd szárítsa ki a sütőt.

Kellemetlen szagokat okozó makacs szennyeződések eltávolítása

1.
Helyezzen egy pohár hígított citromlevet az üres sütő forgótányérjára.
2.
Melegítse a sütőt 10 percig a maximális teljesítményen.
3.
A ciklus befejezését követően várja meg, amíg a sütő lehűl. Ezt követően nyissa ki az ajtót, majd tisztítsa meg a belsejét.

Védelem a sütő hosszú ideig történő mellőzése esetén

Ha hosszú ideig nem használja a sütőt, húzza ki a tápkábelt és vigye a sütőt egy száraz, pormentes helyre. A sütő belsejében felgyülemlő por és nedvesség negatívan befolyásolhatja a sütő teljesítményét.

Tipp:

Mindig mikrohullámhoz és sütőhöz egyaránt alkalmas edényt használjon. Ideálisak az üveg- vagy kerámiaedények, mivel ezek lehetővé teszik, hogy a mikrohullámok egyenletesen átjárják az ételt.

A sütőben lévő edényeket MINDIG sütőkesztyűben fogja meg, mivel ezek nagyon felforrósodnak. A magas állvánnyal eredményesebben süthet és grillezhet.

A forgótányért soha ne működtesse úgy, hogy a sütőben nincs étel. Tüzet is okozhat, a mikró is tönkremehet. 

Mikrosütő alkatrészek tartozékok vásárlása

A mikrohullámú sütőben használható edények

Alufólia -
 Kis mennyiségekben használható egyes területek túlsülése ellen. Ívkisülés keletkezhet, ha a fólia túl közel van a sütő falához, vagy, ha túl sok fóliát használ. Nem javasolt.

Porcelán és agyagedény - A porcelán, a cserép, a fajansz és csontporcelán edények általában alkalmazhatók a mikrohullámú sütőben, feltéve, hogy nincs rajtuk fém díszítés

Eldobható poliészter ételdobozok -  Egyes fagyasztott ételeket ilyenekbe csomagolják.

Gyorsételek csomagolása , Polisztirol poharak, tartók - Használhatók étel melegítésére. 

Jénai tál -  Használható, ha nincs rajta fém díszítés.

Üveg edények, poharak, befőttes üvegek - Csak melegítésre használhatóak.

Szólj hozzá!

Megbízható és megbízhatatlan háztartási készülékek

2016.05.23. 05:58 konyak

Idősebbek fogyasztók folyton arról panaszkodnak, hogy az ő idejükben évtizedekig bírták a háztartási eszközök, ma viszont néhány év alatt tönkremennek, rengeteg családnak pénzügyi nehézségeket okozva ezzel. Manapság a legújabb kenyérsütők és vízforralók alig bírnak 2-3 évet, és a nagyobb készülékek, például a hűtő, vagy a mosógép is ritkán bírják egy évtizedig.
Az egyik magyarázat erre a "tervezett elavulás". Ez egy alattomos trükk, ami alapján úgy tervezik meg a termékeket, hogy hamarabb elhasználódjanak vagy eltörjenek. Míg néhány évtizede a legtöbb terméket úgy tervezték, hogy a lehető leghosszabb ideig működőképes legyen, manapság a gyártók szándékosan törekednek arra, hogy rövidebb ideig tartson a gépek élettartama. Így a fogyasztók folyamatosan arra vannak kényszerítve, hogy újra cseréljék a régi kütyüket.

Ez egy teljesen tudatos dolog, aminek az a célja, hogy növelje az értékesítést.
Ma már ugyanis az emberek többsége rendelkezik otthon háztartási gépekkel, így csak úgy lehet az értékesítést növelni, ha csökkentik a termékek időtartamát. Mivel telített a piac és erős a verseny, nagyobb a nyomás a gyártókon. A legjobban pedig úgy tudnak kijönni, ha olcsóbb alapanyagokkal - például vékonyabb acéllal, vagy olcsóbb műanyaggal - dolgoznak.

Az angol Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet több ezer termék megbízhatóságát tesztelte az elmúlt két évben, ami alapján kiderült, milyen hosszú élettartamot várhatunk egy átlagos konyhai készüléktől, és mik a legmegbízhatóbb márkák.

Vízforralók

 • Élettartam: 2-3 év
 • Legmegbízhatóbb márkák: DUALIT, Bosch
 • Legkevésbé megbízható márkák: Prestige, Tefal
 • Leggyakoribb problémák: vízkő és szivárgás (a rosszul illeszkedő fedő miatt)

A ma is ismert vízforralót - ami már érzékelte, ha felforrt a víz és magától kikapcsolt - 1955-ben vezették be. Akkoriban még látható helyen volt az alkatrész, ami működtette a vízforralót, így ha eltört, észre lehetett venni és kicserélni. Ma már azonban ez az elem rejtve van, így ha elromlik, az egész gépet ki kell cserélni. A gyártók azzal érvelnek, hogy így sokkal esztétikusabb, és a víz is gyorsabban forr fel benne.

Mosógépek

 • Élettartam: 3-6 év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Miele, John Lewis.
 • Legkevésbé megbízható márkák: Whirlpool, Hotpoint
 • Leggyakoribb problémák: imbolygó gépek, kellemetlen szagok és penész

A modern mosógépek dizájnjának megváltozása az élettartam csökkenését eredményezte. Az alkatrészek minősége ugyanis nem olyan, mint jó néhány évvel ezelőtt volt. Emellett az elromlott alkatrészek cseréje is jóval nehezebb most. Míg régen minden egyes alkatrészt ki lehetett cserélni, ma már ha például a csapágy tönkremegy a dobban, akkor az egész dobot cserélni kell. Így tehát ha egy mosógép meghibásodik, sok esetben gazdaságosabb egy újat venni.

Hűtők

 • Élettartam: 6+ év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Bosch, Samsung.
 • Legkevésbé megbízható márkák: Lec, Frigidaire
 • Leggyakoribb problémák: törött kompresszorok (ezek ellenőrzik a hűtőközeg áramlását a gépben), dugulás, repedt fiókok

A mai modellek közül sokat készítenek könnyebb súlyú műanyagból, ami problémát okozhat. Ugyanis ha a műanyag elkezd repedezni, akkor a hajszálrepedésekbe belemehet a piszok, ami egyáltalán nem higiénikus. Így sokan vesznek inkább egy új gépet, még akkor is, ha a régi még működik. Ha a hűtő már régebbi, érdemes lehet folyamatosan ellenőrizni, hogy valóban az ideális 0-4 fok közötti hőmérséklet van-e a gépben. Gyakran előfordul ugyanis, hogy úgy tűnik, jól működnek a régi modellek, de az életkor előrehaladtával elhasználódnak az alkatrészek, és mégsem működnek olyan hatékonyan.

Sütők

 • Élettartam: több mint 15 év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Belling, Indesit
 • Legkevésbé megbízható márkák: Electrolux, AEG
 • Leggyakoribb problémák: ajtók nem csukódnak jól, a tárcsák és fogantyúk eltörnek

Annak ellenére, hogy a sütő is tömegtermék, viszonylag megbízható, akár egy-két évtizedig is jól működik. Ennek főképp az az oka, hogy a gáz miatt veszélyesek lehetnek a gáztűzhelyek, így ezeket kötelező minőségi alapanyagokból, gondos odafigyeléssel készíteni. Ugyanakkor az elektromos változatok könnyebben el tudnak romlani, gyakran lehet probléma például a fűtőelemekkel, vagy a high-tech berendezésekkel. Ráadásul a lezárt üveg mögött ezt nehezebb is megjavítani. N

Mosogatógép

 • Élettartam: 10+ év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Bosch, Neff
 • Legkevésbé megbízható márkák: John Lewis, Indesit
 • Leggyakoribb problémák: nem tisztít rendesen, nem vezeti el a vizet, elektromos hibák

A mosogatógépek a 70-es évek óta vannak jelen az otthonokban, de mivel sokáig csak kevesen használták, nehéz összehasonlítani az egyes készülékeket. Ugyanakkor elmondható, hogy - mivel a régi berendezésekben kevesebb a high-tech felszerelés, ami könnyen elromolhat - a régiek tartósabbak voltak.

Turmixgépek, ételaprítók

 • Élettartam: 5+ év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Kenwood és a Philips
 • Legkevésbé megbízható márkák: Magimix
 • Leggyakoribb problémák: törött fedél, vagy tál

A turmixgépek is a hetvenes évek környékén terjedtek el az otthonokban. A konyhai berendezések közül ezek számítanak a legmegbízhatóbbnak. A többi konyhai kütyüvel szemben ugyanis itt nincsenek igazán high-tech felszerelések, legtöbb esetben csak egy motor van a különböző pengékkel. A szigetelés is el szokott öregedni, illetve a tartozékok elvesznek.
>>Új konyhai robot alkatrészek beszerzése itt<<

Kenyérpirítók

 • Élettartam: 2-3 év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Krups és Philips
 • Legkevésbé megbízható márkák: Argos és Tesco
 • Leggyakoribb problémák: nem pirít egyenletesen, elromlanak az egyes elemek

Az egyik leggyakoribb ok, amiért elromolhat egy kenyérpirító, hogy az egyes elemek elromlanak. Mivel az alkatrészeket elég nehéz, és meglehetősen drága cserélni, jobban járhatunk, ha beszerzünk inkább egy újat.

Kenyérsütők

 • Élettartam: 4-5 év
 • Legmegbízhatóbb márkák: Panasonic és Moulinex
 • Legkevésbé megbízható márkák: Zojirushi
 • Leggyakoribb problémák: ékszíjszakadás, motor, fűtőszál hiba

Az egyik leggyakoribb ok, amiért elromolhat egy kenyérsütő, hogy elszakad az hajtószíj. Szerencséje cseréje nem igényel hatalmas tudást, sokan otthon is tudják cserélni. Ékszíj beszerzése itt: kenyérsütő hajtószíjak  

Szólj hozzá!

Címkék: tervezett elavulás

Hatásos betörőriasztó. FakeTV - TV szimulátor.

2016.04.16. 05:55 konyak

A FakeTV modell FTV-10 és FTV11 hatásosan szimulálja a tv működését. Ablakon kívülről nézve teljesen olyan hatást kelt, mintha menne a tv, és otthon lennének, így valószínű a betörők elkerülik a lakást. 12 színes led dolgozik, este sötétedéskor automatikusan bekapcsol. Kis fogyasztás, mindössza 1,5 W.

2016-04-16_5-32-40.jpg 
70 centis (27') TV szimulátor - FTV10   -  100 centis (40') TV szi,ulátor - FTV11


Szólj hozzá!

Clatronic kenyérsütő ékszíjak, üstök, lapátok.

2016.04.11. 07:15 konyak

clatronic.jpgClatronic kenyérsütő gépe van, és alkatrészt keres hozzá? Itt egy összefoglaló oldal, ahol talál alkatrészeket:

http://clatronic-kenyersutok.simplesite.com/


Ha nem találja meg amit keres, akkor sincs semmi veszve, tegye fel a kérdését itt: 
Clatronic és Bomann  kenyérsütő alkatrész lekérdezés

Szólj hozzá!

Ropogós kenyér, könnyű péksüti egy gombnyomásra sütőben

2016.03.24. 07:24 konyak

A hagyományos sütőprogramoknál a forró levegő süti készre az ételeket. Sok étel azonban kiszárad, mire rendesen átsül. Ha egy kis gőzt is ad a forró levegőhöz, sokkal finomabbak és gusztábbak is lesznek az ételek. A leveles tészták, kelt tészták, piskóták, felfújtak szépen feljönnek, a kenyerek belül puhák, kívül ropogósak lesznek, és nem ragadnak rá a tepsire. Mindez mostantól csak egy gombnyomásra van a multifinkciós Electrolux PlusSteam sütőkben (EOA3454AOX, EOA3454AAX, EOB3454AOX).

Így működik

2016-03-24_7-22-44.jpg

Mit tesz a páradús környezet?

Croissant-t, pitét, magos rozskenyereket és fehér kenyeret sütöttünk hagyományos multifunkciós sütőben és PlusSteam opcióval rendelkező sütőben (EOA3454AOXEOA3454AAXEOB3454AOX). Az alábbi képeken a bal oldalon látja a forró levegős sütőprogramon készült péksüteményt és pitét, a jobb oldalon pedig a PlusSteam sütőben készült párját. A különbség szemmel látható. A gőz miatt a tészta minden esetben sokkal lazább lett (magasabbra emelkedett), az étel jobban megpirult, és nem ragadt le. A PlusSteam programon készült péksütemények hamarabb elkészültek, és alacsonyabb hőmérsékleten sültek - így még az energiával is spóroltuk. S bár a képeken nem látszik, de finomabbak is lettek.

2016-03-24_7-23-36.jpg
Sütőtepsi és sütőrács  kapható a fenti sütőkhöz, ha elhasználódnak a sok kenyérsütésben..

Szólj hozzá!

Gyakori porszívó hiba, szíjszakadás a porszívófejben

2015.11.24. 06:58 konyak

Gyakori hiba, hogy az igénybevetett forgókefés porszívófejekben a porszívófej elszakad. Az egyik leggyakoribb szíj beszerzése ma már nem lehetetlen. Tesco, Candy, Dirt Devik és sok más porszívóban található ez a speciális szíj, az YMH28950. A szíj azonosítása ennyi, az utána következő számok nem számítanak. Tehát, ha a porszívófjben lévő szíj elszakadt, megnyúlt, újat itt tud rendelni, YMH28950 porszívószíj  vagy csak kattintson a képre.  dscf4619.JPG

Tipp: Porszívó Ékszíj webáruház

Szólj hozzá!

Címkék: hajtószíj YMH28950. YMH28950 YMH-28950. porszívó ékszíj ymh 28920

Tippek kenyérsütő javításhoz.

2015.11.17. 11:24 konyak

Sok ember ma már nem javíttat, nem javít, kidobja a régit, és vesz egy új kenyérsütőt. Nincs is evvel semmi baj, a de sok ember ragaszkodik a régihez, megszokta a régi kenyeret, tudja a programozást, kikísérletezte már a saját gépén, hogy a legfinomabb a kenyér. Az újnál mindez kezdődik elölről.  Szóval sokszor érdemes picit a javításra is áldozni, hogy a megszokott kenyér kerüljön az asztalra,

A kenyérsütők viszonylag egyszerűbb szerkezetek, fő részei: Burkolat, palást, üst, lapát, motor, fogasszíj, fogaskerekek, meghajtó egység/ kuplung, kijelző, vezérlőpanel, érzékelők.
Leggyakoribb hibalehetőség, hogy a lapát elveszik. Általában benne marad a kenyérben, az kiszárad, és megy a kukába a régi kenyérrel együtt.
Kenyérsütőnek a lapát pótlásáról itt lehet érdeklődni: Kenyérsütőgép keverőlapátok

A kenyérsütő-üst  vagy más néven sütőforma  is elöregedhet. Teflon bevonata elkopik, a szigetelés elöregszik alul, és ereszteni kezd. A gyártók nem adnak külön szigetelést, komplett lehet a sütőformát cserélni. Persze a neten/youtube-on találni ügyes barkácsolókat, szakikat akik nekiállnak kenyérsütő-sütő tömítést, perselyt cserélni. Akinek van hozzá, tehetsége, ideje, az tegye azt. A legtöbb embernek a legegyszerűbb egy új kenyérsütő üst beszerzése.

 A harmadik az ékszíj, meghajtószíj. Nagy hőmérséklet különbségnek, és terhelésnek van kitéve. Pár év alatt 2015-11-17_11-24-16.jpgelöregszik. Jellemző hiba, ha a motor zúg, de nem forog a lapát. Sok kenyérsütőnek csak az alját kell lekapni hozzá, és cserélhető a szíj, ez az egyszerűbb eset. A többi kenyérsütőt jobban szét kell kapni, úgy lehet csak a szíjhoz hozzáférni. Azonban ez sem ördöngösség, leírás is van a neten
Egy lapátos kenyérsütő szétszerelése

Két lapátos kenyérsütő szétszerelése


Sok kenyérsütőt speciális csavarral látnak el, ehhez lehet rendelni csavarhúzót: Csavarhúzó kenyérsütő szétszedéshez  , vagy az is megoldás, ha egy meglévő csavarhúzót feláldozunk, és tűreszelővel vájatot reszelünk az élbe.

Kenyérsütő ékszíj vásárlás

Más elektromos hibáknál, vigyük háztartásigép szervizbe akészüléket

2 komment

Címkék: tipp javítás csere ékszíj kenyérsütő fogasszíj

Drumi az áram nélküli hordozható mosógép

2015.04.28. 09:55 konyak

2015-04-28_9-54-44.jpgBárhol kimoshatjuk vele a ruháinkat, egyszerű kezelni, cserébe viszont alaposan kifáraszthat minket.

Hordozható mosógépet fejlesztett ki a Yirego nevű kanadai cég, tette közzé a Designtaxi. A Druminak elnevezett eszköz végre lehetővé teszi, hogy táborozás közben is kimossunk bármilyen ruhát, ráadásul semmilyen elektromosságot nem igényel, még napenergiát sem használ.

A hordozható mosógépet egyetlen gombbal kell elindítani, utána pedig lábmunkával kell hajtani azt. A mindössze 55 cm magas szerkezetbe azonban méretéből adódóan csak kevés, maximum 6-7 ruhadarab egyidejű mosására képes, így akik túl sok ruhát szeretnének mosni vele, komolyabb izomlázra számíthatnak. A mosás végeztével a Drumi szintén egyetlen gombnyomás hatására ki is engedi a koszos vizet.

A Yirego mosógépe jelenleg még előrendelői státuszban található meg a hivatalos oldalon, egyelőre meglehetősen baráti, 130 kanadai dolláros áron, ami kb 30 ezer forintnak felel meg. Ez az ajánlat június 29-ig él, ezután pedig megkezdik a projekt közösségi-finanszírozó kampányát is. Várni viszont még sokat kell rá: az első darabok csak 2016 júliusán kerülnek kiszállításra.

forrás:origo.hu

Szólj hozzá! · 1 trackback

ORION T32-DLED televízió távirányítók.

2015.02.27. 05:56 konyak

Az Orion már régóta nem a régi magyar Orion, hanem egy indiai cég, ami csak importőrként hoz be műszaki cikkeket.
A tévék belseje legnagyobb százalékban Vestel, ami egy török giga cég. Nincs is ezzel semmi baj, ha nem létezne a magyar multiknál az un. polcpénz. ( Most büntették meg érte az Auchant 1 milliárdra)
A multicégek pénzt kérnek azért, hogy műszaki cikkeket kitegyenek, áruljanak. Az Orion pedig próbál úgy spórolni, hogy ha egyszer kifizetett Orion T32DLED tévére egy összeget, akkor a soron következő tévét is ezzel a tipusszámmal fogja kitenni, mert nem kell akkor külön polcpénzt fizetni érte. Így járnak más műszaki cikkek is, pl mikrosütők, tűzhelyek stb... A típuscímkén lévő sorozatszámok segítenének elvileg a tájékozásban, de sokszor ez sem vezet eredményre. Így viszont érdekes helyzet alakul ki, amikor alkatrészt, vagy távirányító kell a készülékhez.
Alább láthatóak az Orion T32-LED táváhez előfordulható távirányítók. A képek alapján lehet a tévéhez biztosan passzoló távirányítót megrendelni.

rc-1900.jpg rc1910.jpg rc-1912.jpg
RC1900 RC1910 RC1912

 

rc5103.jpg rc3902.jpg
RC5103 RC3902

Szólj hozzá!

Címkék: távirányító ORION T32-DLED

Megvette a Zelmer céget a Bosch / Siemens csoport

2014.12.20. 06:23 konyak

2014-12-20-_6-23-12.jpgA BSH Csoporthoz történő csatlakozás után a Zelmer megtartja saját márkanevét és gyártóhelyeit.
A jól ismert, több mint 60 éves múlttal rendelkező lengyel Zelmer háztartási kiskészülék gyártó vállalat kiterjedt nemzetközi kereskedelmi hálózattal rendelkezik Közép- és Kelet-Európa 13 országában – többek között Oroszországban, Ukrajnában, Szlovákiában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Kazahszánban is. A közel 1400 dolgozót foglalkoztató vállalat jelentős piaci részesedéssel rendelkezik a lengyelországi háztartási kiskészülék piacon, és növekvő szereppel bír a dinamikusan fejlődő orosz és ukrán kiskészülék piacokon is.

A BSH Bosch és Siemens Háztartási Készülék Csoport a Robert Bosch GmbH (Stuttgart) és a Siemens AG (München) között létrejött vegyesvállalatból alakult meg 1967-ben. Európa egyik legnagyobb háztartási készülék gyártója, amely globálisan is vezető szerepet tölt be a 2012-ben elért közel 9,8 milliárd eurós árbevételével. A BSH világszerte 13 országban 41 gyárat működtet, és több mint 70 vállalattal rendelkezik 50 országban, amelyekben összesen több mint 46.000 munkavállalót foglalkoztat. A BSH Sprzêt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. közel 2000 dolgozónak biztosít munkát; mosógépeket, mosogatógépeket, valamint szárítógépeket gyárt 3 gyárban £ód¼ területén. 2012-es forgalma mintegy 0,8 milliárd euró volt.

„A Zelmer olyan erős stratégiai befektetőt nyert, amely segít az európai pozíció megerősítésében. A sikeres, és Lengyelországban több kiskészülék kategóriában is rendkívül erős márkánk, valamint növekvő jelenlétünk olyan fontos piacokon mint Oroszország vagy Ukrajna, a BSH pénzügyi és technológiai támogatásával a Zelmer további növekedésének záloga. “ – nyilatkozta Janusz P³ocica, a Zelmer S.A. ügyvezető igazgatója.

A Zelmer stratégiai szempontból előnyös elhelyezkedése jól illeszkedik a BSH közép- és kelet-európai logisztikai rendszeréhez. A vállalat olyan gyártási kapacitással rendelkezik, amelyet a BSH számos európai piacon is hasznosítani tud a jövőben. A jelenlegi kilátások szerint az ügylet nem befolyásolja a BSH aktuális szervezeti felépítését és terveit £ód¼ban, illetve a BSH más vállalatánál és gyáraiban.

„Rendkívüli várakozásokkal tekintünk az akvizíció felé, amely tovább erősíti a BSH pozícióját Lengyelországban, valamint az egész régióban. A Zelmer olyan új termékekkel és piaci szegmensek elérésével egészíti ki jelenlegi termékportfóliónkat és gyártói hálózatunkat, amelyekkel mindeddig nem rendelkeztünk.” – mondta Konrad Pokutycki, a BSH Sprzêt Gospodarstwa Domowego ügyvezető igazgatója.

Szólj hozzá!

Címkék: zelmer bsh bosch siemens

Lagostina kukta, gyorsfőzőedény tartozékok, alkatrészek!

2014.10.31. 10:40 konyak

A Lagostina kukták méltán híresek, megbízhatóságukról, és jó tulajdonságukról. Idővel azonban a legjobb készülékekhez is elkél az az új alaktrész. Elöregedett szigetelőgumi, letört fül, fogantyú, vagy akár a biztonsági szelep. Ez mostantól kapható az alkatreszek.org webáruházban. Minden alkatrész kapható Lagostina Acticook, Classic / Security, Clipso, Clipso control, Clipso® + Precision, Clipso Uno 4,5L, Clipso Uno 6/8L, Domina, Gaia, Logica, Maga, Modia 3.5 L to 7 L, Novia, Opera, Pratica, Swing, Wikook gyorsfőző edényekhez,
még gyári Lagostina tisztító por is. 

Kérdezzen a webáruház kapcsolat menüpontjánál.

2014-10-31- 10-28-53.jpg

Szólj hozzá!

A távirányító az életünk része

2014.10.31. 08:47 konyak

2014-10-31- 8-47-02.jpgMa már elképzelhetetlen az életünk távirányító nélkül; ezeket a kis alkalmatosságokat használjuk a televíziókhoz, a házimozi rendszerekhez, a riasztórendszerhez, a klíma berendezésekhez, de még a garázskapukhoz is. Az életünket igyekszünk egyre kényelmesebbé tenni, aminek szerves részeit képezik a távirányítók.

 A távirányítók olyan szinten a mindennapi életünk részévé váltak, hogy meghibásodás vagy elvesztés esetén nem tudunk mit kezdeni a hiányukkal.

 A televíziózás elképzelhetetlen távirányító nélkül. Képzeljük csak el, minden egyes csatornaváltáskor fel kellene kelnünk, ki kellene takaróznunk, esetleg letenni a pattogatott kukoricát... Egyszerűen nem így szoktuk meg. A televíziózás kényelmének nélkülözhetetlen része a távirányító.

 A mai modern távirányítók ősei 1977-ben jelentek meg. Az akkori technológiai fejlettségi szint felső kategóriáját jelentette a infravörös kommunikációval működő tv-távirányító. Három évvel később már a kereskedelemben is megjelentek. Egyre nagyobb igény mutatkozott a termék iránt, amit a Philips cég tudott meglovagolni.

Noha teljesen új technológiák láttak napvilágot, amelyek lehetővé teszik a gesztusokkal vagy karmozdulatokkal történő irányítást, ezek aligha honosodnak meg a mindennapjainkban. Egyelőre biztosan nem.

 Mára teljesen megváltoztak a tv nézési és „távirányítási” szokásaink. Míg a távirányítók nélküli korszakban órákat töltöttünk egyetlen csatornán, mára viszont a távirányítóval a kezünkben akár egy perc alatt végigpásztázzuk az összes csatornát. Ezek a változások nem csak a gyártókra róttak feladatokat (képessé kellett tegyék a készülékeket a csatornaváltások negatív hatásainak kiküszöbölésére), hanem a marketingesekre is. Ma már meg kell dolgozni azért, hogy egy reklámot végignézzünk.

Szólj hozzá!

Címkék: távirányítók

Miért érdemes fali konzolt vásárolni?

2014.10.27. 17:36 konyak

A tévézés élménye jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedek során. A kezdeti 2014-10-27- 17-35-25.jpg
készülékek szürke képernyőjétől eljutottunk a mai lapos televízió készülékekig.
A tévézés népszerűsége ma is töretlen. Az internet térhódításának dacára még ma is annyi időt
töltünk a készülékek előtt, mint egy évtizeddel ezelőtt. Nem csoda, hogy a pihenésünknek ezt a
formáját igyekszünk minél minőségesebbé és kellemesebbé tenni.
Számos érv szól a plazma, az LCD vagy a LED televíziók mellett. Mindenki választhat az
igényeinek megfelelőt. Ám ezek a modern lapos tévékészülékek rendelkeznek egy közös
tulajdonsággal; mindegyikük falra szerelhető úgynevezett fali konzol segítségével.
A fali konzol gyakorlatilag egy egyszerű állvány, amelyet csavarokkal és tiplikkel a falra
erősíthetünk, majd ezeken helyezhetjük el a televízió készüléket. Biztonságos rögzítést tesz
lehetővé, nem mellesleg jelentős helyet takaríthatunk meg általa, hiszen nincs szükségünk többé
különböző polcokra, kis szekrényekre vagy klasszikus állványokra.
A fali konzolok felszerelése roppant egyszerű. Ha megfelelő helyen vásároljuk meg, a csomag
tartalmazza a szereléshez szükséges tipliket és csavarokat is. Ezek, illetve egy fúrógép segítségével
a felerősítés gyerekjáték.
A konzol kiválasztása során oda kell figyelnünk, hogy a televízió készülékhez megfelelő konzolt
rendeljük meg. Ezt maga a típus és a méret is meghatározza. Minden egyes konzolhoz tartozik egy
mettől-meddig méret, ami alapján behatárolható az alkalmassága. Különösen arra kell figyelni,
hogy ne akarjunk kisméretű készülékekhez gyártott konzollal mozivászon méretű tévét rögzíteni,
mert az egyáltalán nem biztonságos.
A fali konzol kiválasztásakor még egy fontos szempontot vegyünk figyelembe; milyen
dőlésszögben ülve szeretnénk élvezni az adást? Nyilván az ideális megoldás a merőleges síkban
történő elhelyezkedés, de ezt a szoba bútorzata sokszor nem teszi lehetővé. Erre a problémára
jelentenek megoldást a mozgatható konzolok, amelyek lehetnek dönthetők és/vagy forgathatók.
Segítségükkel mindig az optimális látószöget érhetjük el.

Szólj hozzá!

Bomann CB566 kenyérsütő bordásszíj csere. Lépésről lépésre.

2014.09.08. 04:29 konyak

A kenyérsütő tipikus hibája, amikor a motor zúg, és a lapát nem forog, hogy az fogazott meghajtószíj, az ékszíj ment tönkre. Elöregszik, vagy csak egyszerűen elszakad. Ezt házilag is könnyen ki lehet cserélni. Az alábbi bemutató lépsről lépésre bemutatja a menetét.

2014-09-08- 3-41-48.jpg
Szerelés előtti kellékek.

Speciális fejű csavarhúzó

Hosszú szárú csillagcsavarhúzó, lehetőleg mágneses

Rövid szárú csillagcsavarhúzó

Bordásszíj a Bomann CB566 kenyérsütőhöz.Elsőként áramtalanítsa a készüléket, aztán vegye ki az üstöt, szórja ki az esetleges  morzsákat a gépből. Aztán csavarozza ki az alján lévő csavarokat. A gumilábak alatt nincs csavar, azt hagyja békén.
Itt lesz található a kettő speciális fejű csavar , amit  egyszerű csavarhúzóval nem lehet kitekerni. 
001.jpg

Aztán a kenyérsütő belsejéből kell kicsavarozni a palást alján a csavarokat , és a fűtőszálnál csak azt, ami paláshoz rögzíti. A cekász tövénél a csavar maradjon. Itt lehet szenvedni, ha a csavarok be vannak rohadva, de előbb utóbb ki kell jönnie az összes csavarnak.  Nagy segítság a hosszúszárú csavarhúzó, amivel a fűtőszál mellett elérhető a csavart.
A rövid szárú pedig a fűtést rögzítő csavarhoz kell, ami befér keresztbe a kenyérsütő belsejébe.

002.jpg
Ezután a kenyérsütőt csavarhúzóval szét lehet pattintani, a kenyérsütő teteje eltávolítható. A kezelőpanel csatlakozóját a vezérlőpanelból ki kell húzni. Visszadugni a csatlakozót csak egyféleképp lehet, két bevágás segíti a helyes pozícióban bedugni majd összeszerelésnél.

003.jpg
Most már csak a kenyérsütő gép alján lévő csavarokat kell kitekerni, ami a fém alaplapot a az aljhoz rögzítik. A motor és apanel közt is van elbújva csavar, mind ki kell szedni, de addig úgysem fogja elengedni egymást a két rész..

004.jpg
Rögtön láthatóvá válik a hiba, a szíj gumi része szinte elporladt, a benne lévő merevítő madzag pedig feltekeredett a motor tengelyén lévő kis fogaskerékre. Most következik az alapos tisztítás, a két fogaskerék fogai közül a rárakódott koszt, ékszíj maradványt el kell távolítani. Általában meg lehet menteni a kisebb fogaskereket is egy alapos pucolással, de ha nem akkor itt lehet venni Kenyérsütő motortengelyre fogaskerék 

005.jpg006.jpg

007.jpg008.jpg
A tisztítás után már csak a megfelelő méretű ékszíj felhelyezése van hátra, és az összeszerelése a gépnek.
Kész is a művelet, egy fél óra alatt meg lehet csinálni.

010.jpg
 

Szólj hozzá!

Címkék: ékszíj kenyérsütő ékszíj kenyérsütőgép alkatrész bordászíj csere kenyér sütő alkatrész kenyérsütő fogasszíj

Szikrázik a mikró! Mi a teendő?

2014.08.06. 17:13 konyak

Ha szikrázik a mikrosütő melegítés közben, égett szagot érez, még nem kell egyből a szerelőhöz rohanni. Legtöbbször a mikro belsejében lévő csillámlap a hibás. Ha nagyon elszennyeződött, elzsírosodott, akkor át tud égni. Sajnos ilyenkor már nyomot hagy a szikra, az égés a mikro belsejében. A sima tisztítás csak ideig óráig jó.
A jó megoldás a csillámlap cseréje. Ezt mindenki meg tudja csinálni. Sokszor csak pattintós fülek, esetleg csavar tartja a készülék oldalán a csillámlapot. 
Figyelem! A mikrosütő működik csillámlap nélkül is, de meg fog hibásodni! Ne használja nélküle!
Lehet kapni a kereskedelemben nagy méretű csillámlapot, amit ön szabhat, alakíthat, de gyártók természetesen árulnak csereszabatasat is, ami egyszerűen belepasszintható a régi helyére.
Itt kereshet a csillámlapok köz:
Mikrosütő gyári csillámlapok

Ha nem talál olyan méretet ami önnek kell itt tud kérdezni: Csillámlap lekérdezés

 Régi és új csillámlap:
2014-08-06- 17-12-12.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hiba javítás mikró szikrázás csillámlap

Bosch - Siemens robotgép szárnyas tengely 091027

2014.05.19. 07:53 konyak

Akinek MUM sorozatú konyhai robotgépe van, MICROTRONIC , Profi, Profitronic az egyszer biztos szembesült már a szárnyas tengely meghibásodásával. A műanyag rész szokott eltörni. Szerencsére a beszerzése hamar megoldható, és szervizbe sem kell vinni.  Rendeléshez kattintson a képre.2014-05-19- 7-20-25_resize.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tengely 91027 091027 00091027 bsh-091027 robotgép-tengely szárnyas tengely

Robotporszívót venne? LG, Irobot, Samsung, Dirt Devil vagy valami más legyen?

2014.04.18. 08:18 konyak

2014-04-18- 8-17-21.jpgÖsszegyűjtöttük a ma egyik leghasznosabb háztartási eszközéről, robotporszívóról szóló elemzéseket teszteket. 
A működésen kívül az egyik legfőbb tanács, hogy a porszívónak legyenek elérhető pótalkatrészei. Akkumulátor, pótkefék, porszívó szűrők, borítóelemek. Névtelen, és olcsó porszívó amit hiretelen felindulásból veszünk, a garanciaidő után ha elromlik, elkopik, akkor kidobható. Egy neves gyártó, iRobot, Samsung, Dirt Devil, LG stb porszívókhoz mindig kapunk pótalkatrészt. 

LG Hom-bot Square és iRobot Roomba 780 teszt

iRobot Roomba 531,  Topcom Robotx R800, Agait EC-01 eClean , Sencor SVC8000B teszt

LG Hom-Bot Square robot porszívó teszt

Samsung Navibot S SR8980 porszívórobot teszt 1

Samsung Navibot robotporszívó teszt

Hasznos link: Robotporszívó alkatrészek, tartozékok

Szólj hozzá!

Címkék: samsung lg irobot robotporszívó porszívórobot

Tanácsok gépi kenyérsütő receptek használatához.

2014.03.17. 10:33 konyak

1. Alkotóelemek
- Mivel mindegyik alkotóelem bizonyos szerepet játszik a kenyérsütés sikeres folyamatában, kívételesen fontos
a pontos kimérésük valamint a hozzáadási sorrendjük is.
- A legfontosabb alkotóelemek, mint folyadék, liszt, só, cukor vagy élesztő (száraz vagy friss élesztőt lehet használni) a tészta és a kenyér sikeres készítését beolyásolják. Az alkotóelemeket mindig a megfelelő mennyiségben és a megfelelő arányban használja.
- Felmelegített alkotóelemeket használjon, amennyiben a tésztát azonnal akarja készíteni. Az időbeállítási program
használata közben lehűlt alkotóelemek használat ajánlatos, úgy, hogy az élesztő ne kezdjen erjedni túl korán.
- Margarin, vaj és tej befolyásolják a kenyér ízét. Cukor mennyiségét le lehet csökkenteni 20%-al, hogy
a kenyér héja vékonyabb és finomabb legyen, ez nem befolyásolja a sütési folyamat eredményét. A vékonyabb és finomabb kenyérhéj elérésének céljából cukor helyett mézet használjon.
- Dagasztás közben a lisztben glutén fejlődik, ami a kenyérnek a megfelelő textúrát biztosítja. Az ideális lisztkeverék a korpás liszt 40%-ából és a fehér liszt 60%-ából áll.
- Amennyiben gabona magvait kívánja hozzáadni a kenyérbe, hagyja őket benedvesedni éjszakára. Csökkentse le a liszt és a folyadék mennyiségét (maximálisan 1/5-ével).
- A tésztába búzakorpát is lehet hozzáadni, hogy a kenyér könnyebb és a tápanyagokban gazdagabb legyen. Ebből a célból adjon hozzá egy evőkanál búzakorpát 500 g lisztre és növelje a folyadékot 1/2 evőkanállal.
A glutén egy természetes alkotóelem, amely a búza fehérjéből fejlődik. Ennek köszönhetően a kenyér könnyebb és a mennyisége nagyobb. Ritkábban összeesik és emésztésnek jó. Az előnyeit akkor lehet látni, amikor rozskenyeret vagy más péksüteményt sütünk az otthon őrölt liszt használatával.
- A tiszta lecitinpor egy természetes emulgeálószer, amely a kenyér mennyiségét befolyásolja, a kenyér belsejét
finomabbá és világosabbá teszi, hosszabbítja a kenyér frisseségét.2014-03-17- 10-33-11.jpg
2. Az alkotóelemek mennyiségének összeállítása
Amennyiben az alkotóelemek mennyiségének növelése vagy csökkentése ajánlatos, ellenőrizze az eredeti receptben szereplő arányok betartását.
3. Az alkotóelemek hozzáadása és kimérése
- Mindig a folyadékot öntse bele először a sütőformába, majd a végén adja hozzá az élesztőt. Az élesztő
túlságosan gyors megkelésének elkerülése céljából (főleg, ha az időbeállító funkciót használja), ne engedje,
hogy az élesztő és a folyadék közvetlenül érintkezzen egymással.
- Az összetevők kimérésekor mindig ugyanazt a mértékegységet kell használni, ami azt jelenti, hogy az
alapanyagokat a készülékhez mellékelt kanállal/kiskanállal vagy az otthon használt kanalakkal kell kimérni,
hogy a receptek evőkanalat vagy teáskanalat írnak elő.
- Pontosan mérje a grammban adott alkotóelemeket.
- Ha az alapanyagokat milliliterekben akarja kimérni, ehhez a mellékelt mérőedényt lehet használni.
4. A kényérsütő gépben való használatra alkalmas receptek
A teljes súlya ne lépje túl 1000 g-ot. Amennyiben a súlyra vonatkozó konkrét előírásokat nem adták meg, ez
azt jelenti, hogy az adott programnak az alkotóelemeket nagy és kis mennyiségekben egyaránt lehet használni.
5. A kenyér súlya és terjedelme
- A receptek a kenyér pontos súlyát adják. Észrevehető, hogy a tiszta fehér kenyér súlya, a korpás kenyérénél
alacsonyabb. Ez attól függ, hogy a fehér liszt jobban kel, ezért ellenőrizni kell a kenyeret a sütésfolyamat közben.
- A súly pontos megadásának ellenére, előfordulhatnak az adott értékektől való eltérések. A kenyér valódi
súlya nagy mértékben a helyiség nedvességétől függ a kenyérsütés közben.
- Búzát tartalmazó kenyérnek mindig nagy terjedelme van és a kelesztés utolsó szakaszában kilép a sütőforma
szélén, akkor is, ha pontosan kimérte az alkotóelemeket. A kenyér mégsem folyik ki. Gyorsabban pirul az
a kenyérrész, amely a sütőformán kívül van, mint az, ami benne marad.
6. A sütés eredményei
- A sütés eredménye a külső feltételektől függ (a víz keménységétől, a levegő nedvességétől, a magasságtól,
az alkotóelemek konzisztenciájától, stb.). Ezért a recepteket inkább példaként kell használni, és változtatni
őket az adott feltételeknek megfelelően. Az ne vegye el a kedvét, ha a sütés nem sikerül. Keresse ennek az okát
és próbáljon újra, az alkotóelemek mennyiségét változtatva.
- Ha a kenyér nem eléggé pirított, hagyja a készülékben és a „pirítás” programra állítsa be.
- Ha be akarja állítani a készüléket éjszakára az időbeállító funkció segítségével, először próbálja ki ezt a funkciót
napközben, hogy szükség esetén végrehajthasson változtatásokat.

Kapcsólódó: kenyérsütő ékszíjak, lapátok, üstök

Szólj hozzá!

WiFi-vel szerelt mosógép jön!

2014.03.09. 08:11 konyak

Egy új mosógép vásárlása nem leányálom. Ha tönkremegy az előző és újat vásárolnánk úgy legtöbben egyből a teljesítményt, energiatakarékosságot és kapacitást vizsgálná. Persze ez így is van rendjén, hiszen az eddigi mosógépek ezeket tudták. A Samsung nemrég  bemutatott WW9000-es mosógépében azonban már vezeték nélküli adatátvitelt és érintőkijelzőt is kínál.

De vajon miért van erre szükség? Nos, a legtöbb esetben már a háztartásokban megtalálható a vezeték nélküli WiFi kapcsolat, így a mosógép az internetre csatlakozva képes kommunikálni az okostelefonunkkal, táblagépünkkel vagy akár a nagyképernyős televízió készülékünkkel is.

Az eszközeinkre telepített alkalmazás révén pedig akár távolról is vezérelhetjük azt, igazi okos megoldást alkalmazva, hiszen bármikor lekérdezhetjük a mosás épp aktuális állapotát, vagy ha már elmentünk otthonról, de elfelejtettük bekapcsolni a mosógépet, úgy akár el is indíthatjuk azt, nem kell visszarohanni és megnyomni a gombokat.

A WW9000-es készüléken egy 5″-es színes érintőkijelző is megtalálható, mellyel könnyebben vezérelhetjük a különböző programokat. Természetesen a Samsung a már jól ismert Eco Bubble megoldásával gondoskodik a maximális energia takarékosságról és tisztaságról is. A készülék képes turbó üzemmódra is váltani, amely egyszerre két vízbeállítást is tartalmaz, így akár egy órán belül is elvégezheti az adott programot.

A készülékben helyet kapott továbbá egy 3D-s vibrációs érzékelő is valamint egy olyan különleges rezgéscsillapító is, mely a rendkívül halk üzemmódot hivatott elősegíteni. Bár hivatalos árat egyelőre nem közölt a Samsung, azt már tudni lehet, hogy idén májustól már talán a férfiak is könnyebben fognak programozni a Samsung új mosógépével.2014-03-09- 8-10-14.jpg

Szólj hozzá!

1999 és 2005 között vette Bosch vagy Siemens mosogatógépét? Akkor ez önnek szól!

2013.12.26. 19:45 konyak

2013-12-26- 19-44-59.pngA Bosch / Siemens vállalat egy honlapon közli, hogy a címben szerepelt mosogatógépek árát, ha beleesnek a címben megadott kritériumba, akkor ingyenes megjavítják, ha visszaadják a vételárat, ugyanis kiderült, hogy tűzveszélyesek, egy elektromos alkatrész hibája miatt.  
A Bosch, Siemens mosogatógépek közül csak viszonylag csekély számú készülék érintett. Az érintett mosogatógépek a márka, a gyártási szám és a sorozatszám segítségével azonosíthatók. 
A BSH cég nagyon részletesen bemutatja, hogy mi a teendő, küld ingyenesen szerelőt, vagy visszaadják a mosogatógép árát. Egyet viszont nem közöl. Mi van azokkal, akik már túl vannak a javításon?  ( .."A kezelőpanel javítása egyszerű művelet, és nem tarthat tovább egy óránál, minimális fennakadást okozva."..) 
Akik drága pénzeket kifizettek a szerelőnek egy paneljavítás miatt?  Esetleg új panelt rendeltek, vagy kidobták a mosogatógépet? 

Tudnivalók a mosogatógép javításról, cseréről

Űrlap a bejelentáshez
Szólj hozzá!

Evőeszközök és edények bepakolásához javaslatok és tanácsok

2013.12.19. 10:11 konyak


Ne használja a készüléket olyan tárgyak tisztítására, amelyek vizet szívnak magukba (pl.:szivacs, konyharuha).
• Az evőeszközök és edények bepakolása előtt kövesse az alábbi lépéseket:
– Távolítsa el az ételmaradékokat.
– Lazítsa fel a lábosokon a leégett ételmaradékokat.
• Az evőeszközök és edények bepakolása során a következőkre figyeljen:
– Az üreges tárgyakat (pl. csészék, poharak és lábasok) nyílásukkal lefele tegye be.
– Ügyeljen arra, hogy ne gyűlhessen össze víz a tartályban vagy valamilyen mélyedésben.
– Fontos, hogy az edények és evőeszközök ne legyenek egymásba csúszva.
– Győződjön meg arról, hogy a poharak ne érjenek egymáshoz.
– A kisebb tárgyakat helyezze az evőeszközkosárba.
– A kanalakat más evőeszközökkel vegyesen pakolja be, hogy ne tapadjanak össze.
– Úgy rendezze el a darabokat, hogy a víz minden felületet elérhessen.
• Előfordulhat, hogy a tapadásmentes- és a teflonbevonatú edényeken vízcseppek maradnak.
• A könnyű darabokat helyezze a felső kosárba. Ügyeljen arra, hogy az eszközök ne mozdulhassanak el.
2013-12-19- 10-09-34.jpg

Mosogatógép tartozékok, alkatrészek

Szólj hozzá!

Címkék: mosogatógép

Robot a házban - Electrolux Trilobit

2013.12.02. 06:47 konyak

2013-12-02- 6-44-51.jpgFélelmetes. Azon kívül, hogy maradéktalanul kiporszívóz a lakásban, amikor a Trilobit robotporszívó úgy érzi, hogy lecsökken az akkumulátor töltöttségi szintje, akkor  megkeresi a töltőjét, és rácsatlakozik, majd ha feltöltődött, folytatja az útját.
Lássuk a leírást erről:

Porszívózási programok
A Trilobite három porszívózási programmal rendelkezik.
„Normál” A Trilobite a falak mentén először feltérképezi a szobát (falkövetés), majd felporszívózza a szabad részeket.
„Gyors” Megegyezik a Normál móddal, csak falkövetés nélkül. 
„Helyi” A Trilobite körülbelül egy négyzetméternyi területet porszívóz fel, mégpedig kétszer.

A porszívózás
A leggyakrabban használt program valószínűleg a Normál lesz. E program során a Trilobite először feltérképezi a falakat, mégpedig úgy, hogy elindulás után falhoz érve mindig balra fordul. A Trilobite először végighalad a falak mentén mindig balra fordulva. A szoba méretétől és alaprajzától függően a falkövetés akár 15 percig is tarthat (ha a porszívó megtalálja a töltőt, akkor akár 25 percig is).
A falkövetés után következik a porszívózás. 
Fő tisztító program 
A fő tisztítási folyamat során a Trilobite a szoba egészét bejárja.A Trilobite a teljesen veszélytelen ultrahang segítségével tájékozódik.Ugyanazt a módszert alkalmazza, amelyet például a sötétben repülő denevérek, vagy amelyet a korházban az ultrahangos magzatvizsgálatoknál használnak. Ha akadályt érzékel, néhány centiméterrel az útjában lévő tárgy előtt megáll, és irányt vált. A Trilobite a legtöbb akadállyal képes megbirkózni. Ha azonban valahova beragad, és Ön ezt 20 percen belül észreveszi, kiszabadítja, illetve 30 másodpercen
belül visszahelyezi a földre, akkor a „Tisztítás folytatása” gomb megnyomása után képes a tisztítási programot folytatni.
Feltöltés
Ha a Trilobite a falkövetés során a töltőtől indul, illetve ha a falkövetési fázis alatt megtalálja a töltőt, akkor valahányszor az akkumulátorának töltése adott szint alá csökken, a porszívó visszatér a töltőhöz. Az akkumulátorok feltöltése után a Trilobite folytatja a porszívózást, amíg az egész szoba kész nem lesz. A
munka végeztével a Trilobite visszatér a töltőhöz. Ha a falkövetés során a porszívó nem találja meg a töltőt, és az akkumulátorfeszültség nagyon lecsökken, akkor valahol a szoba közepén megáll.

2013-12-02- 6-42-51.jpg
Akkut, töltőt, pótkefét, porszívószűrőt itt rendelhet könnyenm és gyorsan : Trilobit robotporszívó alkatrészek

Szólj hozzá!

Mini robotokkal takarító készülék győzött a Design Lab versenyen

2013.10.29. 09:23 konyak

Design_Lab_20_2013_brief.jpg

Az idei Electrolux Design Lab versenyen több mint 1700 pályázó mutatta be elképzelését arról, hogy a jövőbeli otthonokban milyen eszközök segítenek főzni, takarítani, és megtisztítani a lakás levegőjét. A 8 legjobb versenyző az október 16-ai stockholmi döntőn mutatta be tervét a zsűrinek. Az első helyezést mind a zsűri, mind a közönség szavazata szerint a repülő mini robotokkal takarító Mab koncepció érdemelte ki.

A Design Lab 2013 leginspirálóbb pályaművei

Az 1. helyezett koncepció, a Mab, repülő mini robotok egész seregével takarítja ki a lakást. Működését a méhek mozgása ihlette. A természetben fellelhető csoportos intelligenciát és együttműködést felhasználva csökkenti a napi takarítással töltött időt. Az apró robotok végigpásztázzák a lakást, majd folyadékcseppek segítségével csapdába ejtik a szennyeződéseket.

A verseny 2. helyezettje az Atomium 3D ételnyomtató lett, amely a gyermeki játékosság és kreativitás segítségével nevel az egészséges életmódra. A gyerekek miután lerajzolták az ételt, megmutatják a készüléknek és a 3D nyomtató már készíti is az egészséges összetevőkből álló finom falatokat.

A 3. helyezést a Breathing Wall falra rögzíthető légtisztító érdemelte ki, amely megoldás akár az otthonok építési folyamatára és az építőiparra is hatással lehet. A pulzáló légtisztító mozgását a hal kopoltyúja ihlette, és azt az érzetet kelti, mintha mozogna a fal, miközben a rendszer tisztítja a levegőt.Mab_221x170.jpg

Izgalmas évet zárt a Design Lab

A Design Lab verseny egyik célja, hogy évről évre teret adjon az új tehetségeknek. Gratulálunk minden pályázónak, hogy izgalmas és meglepő ötleteikkel megtették az első lépést dizájner karrierjük felé. Különösen gratulálunk a két legjobb magyar versenyzőnek: Csernátony Fanninak, aki SEAbreeze koncepciójával egészen a legjobb 20-ig jutott, illetve Söjtöry Szabolcsnak, akinek falra szerelhető HumiWash mosógép terve a legjobb 105 pályázat között szerepelt.

Hazai sikerek

A magyar dizájnerek a kezdetek óta nagy sikerrel vesznek részt a versenyen, melyre évente több, mint 1000 nevezés érkezik: 2003-ban Cosovan Tamás és Hosszú Gergely ( Magyar Iparművészeti Egyetem) felhasználóbarát-központúság kategóriában nyertek lehajtható főzőlap koncepciójukkal. 2007-ben Szabó Levente (MOME) megnyerte a versenyt E-wash elnevezésű pályaművével. 2008-ban Püspöki Apor (MOME) és Sáfrány Attila (MOME) bekerült a döntőbe a legjobb 8 közé. 2011-ben Miklósi Ádám (NYME, Alkalmazott Művészeti Intézet) bekerült a döntőbe a legjobb 10 közé. 2012-ben Szabó-Demény Ádám (Miskolci Egyetem) az elődöntő legjobb 80 pályázója között végzett. A Design Lab legfrissebb híreit nyomon követheti a www.electroluxdesignlab.com oldalon. (electrolux.hu)

Kapcsolódó: Electrolux tartozékok, alkatrészek

Szólj hozzá!

Címkék: alkatrész electrolux

Nimbusz készüléked van? Ráfáztál.

2013.09.15. 05:43 konyak

Eddig nehéz volt az alkatrészellátása a Nimbusz készülékeknek, de mostantól vége is, mert becsődölt a cég. 

"Becsődölt a hazai és külföldi üzlethálózattal rendelkező Nimbusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A cég több mint kétmilliárd forintos adósságot halmozott fel. A kft. húsz éven át épületgépészeti termékeket, háztartási gépeket és szórakoztató elektronikai eszközöket forgalmazott. 
Az 1992-ben két hazai magánszemély által alapított társaság évről évre bővült, az ország szinte minden régiójában telephelyet létesítettek vagy üzletet nyitottak, külföldön is terjeszkedtek. Több leányvállalatot is alapítottak. A Delta-Nes Kft. például miskolci székhellyel működött, míg Romániában a már korábban a felszámolás sorsára jutott Nimbusz Trade S.R.L. forgalmazta a cég termékeit. A kezdetben főként épületgépészeti termékeket kínáló Nimbusz jól használta ki az építőipar fellendülését. A fokozatosan az épületgépészeti piac egyik meghatározó szereplőjévé vált, az elmúlt évtized második felében már több mint félezer vásárlóval, kivitelezővel tartott fenn rendszeres kapcsolatot.nimbusz.jpg

 Az alapítás évében mindössze 67,8 millió forintos nettó árbevételt elérő társaságnak 2006-ban már 3,6 milliárd forintot meghaladó forgalma volt és a leányvállalatai is jól teljesítettek. Az ágazat összeomlása szinte néhány hónap alatt padlóra küldte a döntően hitelből fejlesztő és terjeszkedő céget. 2007-ben még csak 400 millió forinttal csökkent a forgalma, 2011-ben viszont már 1,6 milliárdos nettó árbevételt sem sikerült elérniük, vesztesége meghaladta a 900 millió forintot. Az egyre kilátástalanabb pénzügyi helyzet miatt a tulajdonosok 2012 januárjában a végelszámolás mellett döntöttek, miután a pénzintézetekkel, az Erste és a CIB bankkal nem sikerült megállapodni a hitelek átütemezéséről, illetve meghosszabbításáról. A végelszámolás idén január végén fordult felszámolási eljárásba.

 Budapesti és vidéki ingatlanait első alkalommal hirdette meg eladásra a felszámoló Alexander & Co. Kft. − tájékoztatta a Napi Gazdaságot Szarka Norbert felszámolóbiztos. A vagyonelemeket az ingóságok − készletek, állványrendszerek, bútorok és más berendezési tárgyak − nélkül hirdették meg, mert ezek vagyonértékelése még nem készült el. A több mint egymilliárd forint becsértéken kiírt ingatlanok megvásárlására szeptember 16-ig lehet pályázni. "(mno)

 

Szólj hozzá!

Sony Smart-shot QX objektív okostelefonhoz.

2013.09.07. 09:37 konyak

Az első kamera gépház nélkül

A Sony legújabb digitális kamerája csupán egyetlen objektívből áll: a bizarr formatervű Smart-shot QX készülékeket ugyanis okostelefonokkal együtt való használatra szánja a gyártó. Olyan kivitelben készül, hogy gyakorlatilag bármilyen androidos vagy iOS-es okostelefon hátlapjára rögzíthető.

A telefonnal wifikapcsolaton keresztül kommunikál, a Sony ehhez egy saját appot is fejleszt mindkét platformra. A jó minőségű zoomlencsékkel sokkal jobb minőségű felvételeket lehet készíteni a telefonok beépített minikamerájánál, a komponáláshoz pedig a telefonok képernyőjét lehet keresőként használni, és az érintőképernyőn át lehet a szükséges beállításokat elvégezni.Smart-shot_QX.jpg

A QX-sorozat lencséi beépített optikai stabilizátort is tartalmaznak, képérzékelőjük pedig kevés fény mellett is kevés képzajt produkál. A legolcsóbb, QX10-es típus 18,2 megapixeles állóképeket és full-HD felbontású videót tud rögzíteni, továbbá tízszeres optikai zoomot kínál nettó 250 dolláros, vagyis mintegy 60 ezer forintos árért, ami csaknem ugyanannyi, mint egy hasonló tulajdonságokkal bíró Cyber-shot WX200 kompakt gép. A nagyobb tudású, drágább változatnak több értelme van, mert ott a teljes gépnél jóval olcsóbban lehet hozzájutni a jó minőségű optikához és képérzékelőhöz.

Szólj hozzá!

Címkék: sony k QX10 Smart-shot QX QX-sorozat Cyber-shot WX200