HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Megvette a Zelmer céget a Bosch / Siemens csoport

2014.12.20. 06:23 konyak

2014-12-20-_6-23-12.jpgA BSH Csoporthoz történő csatlakozás után a Zelmer megtartja saját márkanevét és gyártóhelyeit.
A jól ismert, több mint 60 éves múlttal rendelkező lengyel Zelmer háztartási kiskészülék gyártó vállalat kiterjedt nemzetközi kereskedelmi hálózattal rendelkezik Közép- és Kelet-Európa 13 országában – többek között Oroszországban, Ukrajnában, Szlovákiában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Kazahszánban is. A közel 1400 dolgozót foglalkoztató vállalat jelentős piaci részesedéssel rendelkezik a lengyelországi háztartási kiskészülék piacon, és növekvő szereppel bír a dinamikusan fejlődő orosz és ukrán kiskészülék piacokon is.

A BSH Bosch és Siemens Háztartási Készülék Csoport a Robert Bosch GmbH (Stuttgart) és a Siemens AG (München) között létrejött vegyesvállalatból alakult meg 1967-ben. Európa egyik legnagyobb háztartási készülék gyártója, amely globálisan is vezető szerepet tölt be a 2012-ben elért közel 9,8 milliárd eurós árbevételével. A BSH világszerte 13 országban 41 gyárat működtet, és több mint 70 vállalattal rendelkezik 50 országban, amelyekben összesen több mint 46.000 munkavállalót foglalkoztat. A BSH Sprzêt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. közel 2000 dolgozónak biztosít munkát; mosógépeket, mosogatógépeket, valamint szárítógépeket gyárt 3 gyárban £ód¼ területén. 2012-es forgalma mintegy 0,8 milliárd euró volt.

„A Zelmer olyan erős stratégiai befektetőt nyert, amely segít az európai pozíció megerősítésében. A sikeres, és Lengyelországban több kiskészülék kategóriában is rendkívül erős márkánk, valamint növekvő jelenlétünk olyan fontos piacokon mint Oroszország vagy Ukrajna, a BSH pénzügyi és technológiai támogatásával a Zelmer további növekedésének záloga. “ – nyilatkozta Janusz P³ocica, a Zelmer S.A. ügyvezető igazgatója.

A Zelmer stratégiai szempontból előnyös elhelyezkedése jól illeszkedik a BSH közép- és kelet-európai logisztikai rendszeréhez. A vállalat olyan gyártási kapacitással rendelkezik, amelyet a BSH számos európai piacon is hasznosítani tud a jövőben. A jelenlegi kilátások szerint az ügylet nem befolyásolja a BSH aktuális szervezeti felépítését és terveit £ód¼ban, illetve a BSH más vállalatánál és gyáraiban.

„Rendkívüli várakozásokkal tekintünk az akvizíció felé, amely tovább erősíti a BSH pozícióját Lengyelországban, valamint az egész régióban. A Zelmer olyan új termékekkel és piaci szegmensek elérésével egészíti ki jelenlegi termékportfóliónkat és gyártói hálózatunkat, amelyekkel mindeddig nem rendelkeztünk.” – mondta Konrad Pokutycki, a BSH Sprzêt Gospodarstwa Domowego ügyvezető igazgatója.

Szólj hozzá!

Címkék: zelmer bsh bosch siemens

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr396999175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása