HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A távirányító az életünk része

2014.10.31. 08:47 konyak

2014-10-31- 8-47-02.jpgMa már elképzelhetetlen az életünk távirányító nélkül; ezeket a kis alkalmatosságokat használjuk a televíziókhoz, a házimozi rendszerekhez, a riasztórendszerhez, a klíma berendezésekhez, de még a garázskapukhoz is. Az életünket igyekszünk egyre kényelmesebbé tenni, aminek szerves részeit képezik a távirányítók.

 A távirányítók olyan szinten a mindennapi életünk részévé váltak, hogy meghibásodás vagy elvesztés esetén nem tudunk mit kezdeni a hiányukkal.

 A televíziózás elképzelhetetlen távirányító nélkül. Képzeljük csak el, minden egyes csatornaváltáskor fel kellene kelnünk, ki kellene takaróznunk, esetleg letenni a pattogatott kukoricát... Egyszerűen nem így szoktuk meg. A televíziózás kényelmének nélkülözhetetlen része a távirányító.

 A mai modern távirányítók ősei 1977-ben jelentek meg. Az akkori technológiai fejlettségi szint felső kategóriáját jelentette a infravörös kommunikációval működő tv-távirányító. Három évvel később már a kereskedelemben is megjelentek. Egyre nagyobb igény mutatkozott a termék iránt, amit a Philips cég tudott meglovagolni.

Noha teljesen új technológiák láttak napvilágot, amelyek lehetővé teszik a gesztusokkal vagy karmozdulatokkal történő irányítást, ezek aligha honosodnak meg a mindennapjainkban. Egyelőre biztosan nem.

 Mára teljesen megváltoztak a tv nézési és „távirányítási” szokásaink. Míg a távirányítók nélküli korszakban órákat töltöttünk egyetlen csatornán, mára viszont a távirányítóval a kezünkben akár egy perc alatt végigpásztázzuk az összes csatornát. Ezek a változások nem csak a gyártókra róttak feladatokat (képessé kellett tegyék a készülékeket a csatornaváltások negatív hatásainak kiküszöbölésére), hanem a marketingesekre is. Ma már meg kell dolgozni azért, hogy egy reklámot végignézzünk.

Szólj hozzá!

Címkék: távirányítók

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr816850283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása