HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Sony Smart-shot QX objektív okostelefonhoz.

2013.09.07. 09:37 konyak

Az első kamera gépház nélkül

A Sony legújabb digitális kamerája csupán egyetlen objektívből áll: a bizarr formatervű Smart-shot QX készülékeket ugyanis okostelefonokkal együtt való használatra szánja a gyártó. Olyan kivitelben készül, hogy gyakorlatilag bármilyen androidos vagy iOS-es okostelefon hátlapjára rögzíthető.

A telefonnal wifikapcsolaton keresztül kommunikál, a Sony ehhez egy saját appot is fejleszt mindkét platformra. A jó minőségű zoomlencsékkel sokkal jobb minőségű felvételeket lehet készíteni a telefonok beépített minikamerájánál, a komponáláshoz pedig a telefonok képernyőjét lehet keresőként használni, és az érintőképernyőn át lehet a szükséges beállításokat elvégezni.Smart-shot_QX.jpg

A QX-sorozat lencséi beépített optikai stabilizátort is tartalmaznak, képérzékelőjük pedig kevés fény mellett is kevés képzajt produkál. A legolcsóbb, QX10-es típus 18,2 megapixeles állóképeket és full-HD felbontású videót tud rögzíteni, továbbá tízszeres optikai zoomot kínál nettó 250 dolláros, vagyis mintegy 60 ezer forintos árért, ami csaknem ugyanannyi, mint egy hasonló tulajdonságokkal bíró Cyber-shot WX200 kompakt gép. A nagyobb tudású, drágább változatnak több értelme van, mert ott a teljes gépnél jóval olcsóbban lehet hozzájutni a jó minőségű optikához és képérzékelőhöz.

Szólj hozzá!

Címkék: sony k QX10 Smart-shot QX QX-sorozat Cyber-shot WX200

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr835499014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása