HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

15 millió forintba került, hogy leszólták az ecetet

2013.02.09. 20:08 konyak

Ecet_10.jpgAzt állította több reklámban a Calgon, hogy ha ecettel vízkőtlenítesz elromolhat a mosógéped. 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Reckitt Benckiser Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a Calgon vízlágyító termékének népszerűsítésekor valótlan állításokat tett az ecet hatására vonatkozóan. A vállalkozásra ezért 15 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

A versenyhivatal szerdán közölte: a Reckitt Benckiser 2010. augusztus 2. és november 21. között különböző televíziós csatornákon sugárzott reklám állításait vizsgálta.

A termék népszerűsítése során használt szlogenek (például "Eddig ecettel vízkőtelenítettem a mosógépem, ennek ellenére elromlott.") többek között azt sugallták a fogyasztóknak, hogy az ecet nem alkalmas a mosógépnek vízkő által okozott meghibásodása elleni védekezésre, mert a használatának ellenére elromolhat a mosógép, valamint esetleges rozsdásodás is felléphet.

A fenti állításokkal a GVH szerint azt a benyomást kelthették a fogyasztókban, hogy a Calgon az ecettel összevetve hatékonyabb és biztonságosabb szer, amely alkalmas a mosógép meghibásodásának elkerülésére. Ezzel szemben a vizsgálat során a vállalkozás nem tudta bizonyítani, hogy az ecet használata mellett a mosógép vízkőképződés miatt meghibásodhat, így az állítások valótlannak tekinthetők.

A kérdés már csak az lehet, hogy ki képviselte az ecetet? A Chef perelte be a Calgont, mert kevés salátát fogyasztunk, és vízkőtlenítésre árulják az ecetet?

Kapcsolódó: Mosógép vízkőtlenítő

Szólj hozzá!

Címkék: ecet calgon Mosógép vízkőtlenítő Fogyasztóvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr75071634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása