HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Keskeny, elöltöltős, és nagy teljesítményű mosógép

2013.01.18. 07:10 konyak

A Whirlpool az új, elöltöltős mosógépével a helytakarékosság igényének kíván megfelelni. Az átlagos készülékeknél jóval keskenyebb, mindössze 45 cm mély mosógép ugyanazt a magas minőséget és teljesítményt nyújtja, mint hagyományos méretű társai. A 6. Érzék technológián kívül Colour15° színmegtartó funkció is található rajta, amely a kényesebb vagy gyakran mosott ruhák színét és textúráját kíméli meg. A keskeny elöltöltős mosógép nemcsak a helykihasználás, hanem a víz- és energiafelhasználás szempontjából is az egyik legtakarékosabb készülék ma a piacon.

Nemrégiben a Whirlpool egy nemzetközi felmérést készíttetett a fogyasztói elvárásokról a gyakran használt háztartási készülékekkel kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy nincsenek markáns eltérések, Európától Ázsián át Amerikáig a válaszadók a legfontosabb szempontként a következő kritériumokat fogalmazták meg: a háztartási gép legyen jó minőségű, nagy teljesítményű, férjen el kis helyen és simuljon bele a környezetébe.

Ezeknek a fogyasztói igényeknek kívánt megfelelni a Whirlpool az átlagosnál keskenyebb elöltöltős mosógépével. A cél az volt, hogy a legkorszerűbb technológiákat a lehető legkisebb helyigényű készülékben vonultassák fel, hiszen ma már a mosógép a kisméretű fürdőszobák tartozéka, de nem ritka az sem, hogy a többfunkciós, nyitott lakótérbe kerül. 
„Minimális helyigény, maximális teljesítmény” – így fogalmazhatnánk meg röviden a keskeny, elöltöltős mosógépek lényegét.

Természetesen ezek az új mosógépek is rendelkeznek mindazokkal a korszerű technológiai újításokkal, amelynek jó része Whirlpool-szabadalom.
Mindenekelőtt a 6. Érzék Színek technológiával, amely kíméletes a szövetekhez és a színekhez. Ezen belül is újdonságnak számít a Colour15° színmegtartó funkció. Ennek az a lényege, hogy a gép a speciális dobmozgásnak köszönhetően egyenletesebben oszlatja el mosás közben a ruhákat, így a mosószer tökéletesen feloldódik és mélyebben jut a szövetszálak közé.  Ez teszi lehetővé, hogy lényegesen alacsonyabb hőfokon, mindössze 15°C-on is hatékony legyen a mosás. Az alacsony hőfok amellett, hogy energiatakarékosabb, megkíméli a színeket a kifakulástól.

Másik jellemzője a Whirlpool keskeny, elöltöltős mosógépnek, hogy a helytakarékosság csak a külsejére vonatkozik, hiszen belső dobja ugyanúgy 6 kg szennyes befogadására képes, mint a normál szélességű készülékeké, így a többgyermekes családok számára is ideális választás.

A harmadik fontos tulajdonság pedig a takarékos működés, ami a víz- és energiafelhasználás mellett a mosószerigényre is vonatkozik. A 6. Érzék technológia speciális szenzorai segítségével felismeri a mosási igényeket és automatikusan hozzájuk igazítja a víz- és energia-, valamint a mosószer-felhasználást. A legenergiatakarékosabb „A+++” kategóriába tartozó keskeny elöltöltős mosógépek 35%-kal kevesebb energiát és vizet használnak el, mint az „A” energiaosztályú készülékek. Használatukkal évente akár 10 liter mosószer is megspórolható. Az Eco Monitor funkció azonnali visszajelzést ad a kiválasztott program energiafelhasználásáról, ezzel segítve a felhasználót a még optimálisabb és környezetkímélőbb mosáshoz. (whirlpool.hu)

Kapcsolódó: Mosógép alkatrészek

Szólj hozzá!

Címkék: alkatrész mosógép

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr975024769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása