HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

Penészes mosógépbelső tisztítása!

2012.06.19. 14:21 konyak


A vízkő és a penész nem szép, és a mosógép működését is akadályozhatja. AHa penészt tapasztalunk, azonnal lássunk neki a tisztításhoz.

Megelőzési tanácsok:

El kell tüntetni el a penészt az mosószeradagolóból! Legtöbbször itt jelenik meg a penész, mert a megmaradt öblítő és mosószer egy idő után rothadni kezd, így a penészgombák telephelyévé válhat. Érdemes az öblítőt vízzel hígítani, így könnyebben kifolyik az adagolóból, a mosóport pedig akár közvetlenül a dobba is lehet tenni.

Tartály tisztítása:
Eőször áztatni kell fél órát ecetes vízben, majd át krll mosni alaposan egy kisebb kefével, esetleg régi fogkefével, mellyel minden kis zugot elérni.

Vízkőoldás a dobban

Ahhoz, hogy mosógéped élettartamát megnövelhessük, érdemes legalább félévente lefuttatni egy üres tisztítóprogramot, mellyel a dobban lerakódott vízkőtől is meg lehet szabadulni.
Sokan az ecetet részesítik ekőnyben, de azon kívül, hogy olcsóbb mint egy profi mosógép tisztító semmi más előnye nincs.

Így tisztítsa meg a mosógép gumi alkatrészeit!

a mosógép gumiján nagyon könnyen megtelepedhet a penész, eleinte csak lerakódásokat okozva, majd elfeketítve azt. A mosógépszerelők szerint a gumi penészesedését részben az öblítők is okozhatják, ezekben ugyanis növényi anyagok is találhatók, melyek szerves vegyületek - ezek vízzel együtt tökéletes táptalajt biztosítanak a penészgombáknak. Érdemes ezért hígítani az öblítőt. A legfontosabb azonban ebben az esetben is a megelőzés: mosás után soha ne csukja be a gép ajtaját, hagyja szellőzni és száradni.

A legjobb megoldás: 9029790582.JPG
Az állandóan alacsony hőmérsékleten való mosás és az egyre gyakoribb folyékony mosószer használata hozzájárulhat a lerakódások és kocsonyás piszok képződéséhez. Ezek elzárják a csövet, és kellemetlen szagot okozhatnak a mosógépben, s lehet, hogy a ruhán is nyomot hagynak.

Ez a készlet a proteolytic enzimek (kis tasak) és a zsírtalanító (nagy tasak) kombinált hatásának köszönhetően eltávolít minden üledéket, minden alkatrészt tökéletesen tisztán hagyva, és optimális teljesítményt biztosítva.

A készlet 2 tasak zsírtalanítót és 2 tasak proteolytic enzimet tartalmaz. Itt lehet megvásárolni: Mosogép profi tisztítókészlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr894598250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása