HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

A nő olcsóbb, mint a mosogatógép?

2012.01.24. 10:47 konyak

A zöld blogon, egy háziasszony nem volt rest, és kiszámolta fillérre, hogy mennyibe kerül, ha ő, vagyis mint a nő  mosogat el, aztán, ha a férje teszi tisztába az edényeket, és végül, mennyibe kerül, ha mindezt a mosogatógép végzi. Az eredmény meglepő, mert a legolcsóbb a női mosogatás volt, 38 perc/ 54 Ft-al, azán jött a gép 175 perccel, de mindössze 72 Ft-al, és leghátulra maradt a férfi aki a leggyorsabb volt, de 125 Ft-ot mosogatott el. 
Érdekes.
Szemezgetés a hozzászólásokból: 
Mi pont most szereltük ki a mosogatógépet és visszaáltunk kézi mosogatásra. Mert ahhoz, hogy egy nem 200 E HUF környéki mosogatógép tisztára mosogasson, ahhoz elébb le kell öblíteni az edényeket, a masszívabban szennyezett lábasokat előre kell áztatani, a tányérok életideje lerövidül a mosogatógéptől (bizony!). Ja, 2 gyerekes család vagyunk, még így is meg lehet szervezni a konyhai munkát, hogy ne legyen mosatlan hegy.. 

nem is tudom... nálunk már gondot okozna a mosogatógép helyigénye, a mosógép is a konyhában. A vacsora edényeit elmosom, reggel, míg fő a kávé. A reggeli dolgait rögtön utána, az max egy serpenyő, 2-3 tányér villa, bögre. Az ebéd mire tálalva, az edények is elmosva. Szóval valahogy mindig úgy is ott vagyok a konyhában valamiért, nem csinálnék mást. De 5-10 percnél többet a száraz edények pakolásával sem töltök többet a mosogatásra. Édesanyámnak vettünk egyet, cserébe a nagy nagy családi közös ünnepi kajálások lebonyolításáért. Na neki jól jön a húszon tányéroknál. 

azt mondtam, hogy nem pénzben kifejezhető a magamnak végzett házimunka. 
de ha már itt tartunk, nem annyiért adom a szabadidőmet, mint a munkaidőmet XY cégnek, különben sem. 

A cikket az érdekes hozzászólásokkal itt olvashatod: Férfiak ki a konyhából
Mosogatógép alkatrészeket pedig itt találsz: Mosogatógép alkatrészek olcsón

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr823743370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[c] 2012.01.24. 11:24:37

Oké, de miért kell ezt ennyit reklámozni?
Ha nekik így jó, hát csinálják így.

A másik cikkből: "És nagyanyáink még vájlingban, egy lében mosogattak, aztán egy másik edényben öblítettek. Az még ennél is sokkal hatékonyabb tud lenni."

Persze. A kézi mosás meg olcsó, nem kell hozzá áram. Mégse tartja manapság senki sznob dolognak a mosógépet illetve lustának a mosógépet használó háziasszonyt.

nigara 2012.01.24. 16:49:46

Na igen, nem CSAK pénzben kifejezhető... A mosogatás minősége egy nagyon fontos szempont, kézi mosogatással nem lehet azt a higiéniai szintet tartani, mint amit a mosogatógéppel!
És baromira nem értem, hogy mi ez a hiszti a piszkosabb edények elöblítésével... én sosem szoktam, és sosem marad piszkos semmi. Pedig alap mosogatógépem van, nem "200e HUF"

belekotyogok 2012.01.25. 10:00:27

@nigara: de lehet azt a higiéniai szintet tartani, csak nem 38 perc alatt 54 Ft-ból, hanem sokkal több befektetéssel: sűrűn cserélt meleg víz, több mosogatószer, áztatás, esetleg a tűzhelyen ki lehet forralni az edényekből a zsír egy részét.
süti beállítások módosítása