HTML

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők

Hasznos háztartási és elektronikai kiegészítők leírásai, ismertetői

Friss topikok

Linkblog

SENSEO® kávéfőző vízkőmentesítése

2011.10.06. 10:31 konyak

SENSEO® kávéfőző vízkőmentesítése 

A vízkő egy kemény, fehéres mészlerakódás, melyek meleg vizet használó készülékekben keletkezik, mint pl. a vízforralók, vagy kávéfőzők. A vízkő akkor alakul ki, amikor a vizet melegítjük. A magas hőmérséklet elősegíti az ásványi anyagok lerakódását a készülékek falán. Ha hagyjuk, hogy a vízkő lerakódjon, és nem teszünk ellene semmit, akkor előbb-utóbb az eltömíti a készülék belsejét. Hogy megelőzzük ezt, rendszeresen el kell távolítani a vízkövet megfelelő vízkőoldóval és módszerrel.

Fontos, hogy legalább 3 havonta, de egy éven belül legfeljebb 6 alkalommal tisztítsa meg SENSEO® kávéfozojét a vízkőtől.

Miért fontos a vízkőmentesítés? Milyen előnyei vannak a vízkőoldásnak?

Az állandó vízkomentestíés biztosítja:

  • A főzési folyamat kevesebb zajjal jár.


  • Hosszabb élettartamot az Ön SENSEO® kávéfőzőjének;


  • Készüléke folyamatos, megfelelő működését;


  • A megfelelo kávémennyiséget;


  • Megfelelő hőmérsékletű kávét;


Ha nem megfelelően hajtja végre a vízkőmentesítést, vízkőmaradványok maradhatnak a készülékben. Így legközelebb a vízkő még gyorsabban kialakul és tartós, jóvátehetetlen károkat okozhat készülékében.

Használjon megfelelő vízkőoldót!

Csak citromsav alapú vízkőmentesítot használjon. Ezzel a típusú vízkőmentesítovel nem károsítja a készüléket. Minden vízkőmentesíto keveréket egyszer használjon. Használat után a vízkőmentesítő szer nem használható.

Soha ne használjon olyan vízkőmentesíto szert, amely olyan ásványi savakat tartalmaz, mint a kénsav, sósav, szulfát sav vagy ecetsavat (pl. ecet). Ezek a vízkőmentesítok károsíthatják az Ön SENSEO® kávéfőzőjét.

Javasoljuk, használja a SENSEO® Vízkőoldót HD7011   és  HD7012  , melyet kifejezetten a SENSEO® kávéfőzőkészülékekhez alakítottak ki. 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haztartasikiegeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr723282042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noémi Kaszanyiné Boda 2013.10.27. 12:17:57

Kigyulladt a kicsi piros lámpám, ami azt jelzi, hogy vizkőmentesíteni kellene. A citromsav nem használt. Mit csináljak?

Noémi Kaszanyiné Boda 2013.10.27. 12:43:19

@Noémi Kaszanyiné Boda: Hol tudok a hétvégén vízkőmentesítőt venni?
süti beállítások módosítása